Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Κινητοποιήσεις επόμενων ημερών


Στην συνέλευση της Αγ. Σοφίας χτές αποφασίστηκαν οι παρακάτω κινητοποιήσεις για τις επόμενες μέρες:

1. Σήμερα Κυριακή στις 17.30 συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο για διαμαρτυρία στην προεκλογική ομιλία του πρόεδρου του Λάος Καρατζαφέρη.

2. Τη Δευτέρα 18.30 συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Λαύρας για διαμαρτυρία στην προεκλογική ομιλία του πρόεδρου  Σαμαρά.

3. Την Τρίτη 10 το πρωί συγκέντρωση στην πλ. Όλγας και συμμετοχή στην πορεία της εργατικής πρωτομαγιάς

Δεν υποκύπτουμε στα τρομοκρατικά "μνημονιακά" διλήμματα! Δεν φοβόμαστε! Αντιστεκόμαστε!

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Οι λαϊκές συνελεύσεις Πάτρας για τις επερχόμενες εκλογές

Συμπολίτες,

Είμαστε οι ενεργοί πολίτες των λαϊκών συνελεύσεων της Πάτρας και στις εκλογές της 6ης Μαΐου θα πρέπει όλοι σαν  Λαός ,να αναδείξουμε ότι δεν θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε κάτω από Απάνθρωπες Κυβερνήσεις, Χωρίς Αξιοπρέπεια, Χωρίς Μέλλον για τα παιδιά μας, Χωρίς Εργασία και να είμαστε Επαίτες για ένα ξεροκόμματο. Οι εκλογές αυτές ( όπως και οι άλλες ) δεν θα αλλάξουν την ζωή μας και η επόμενη μέρα θα μας βρει πάλι στους δρόμους και στη μάχη για την επιβίωση. Όμως τώρα με την Ψήφο μας συνεχίζουμε τον αγώνα για Ελευθερία και Αξιοπρέπεια. Για να οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία όπου όλοι θα έχουμε ισονομία , δικαιοσύνη και κυρίως εργασία και μέλλον για την νεολαία μας.

Οι Αγώνες του λαού μας έχουν δείξει  ότι αν θέλουμε, είμαστε λαός περήφανος, δημιουργικός και αλληλέγγυος σε όλους όσους δοκιμάζονται. Θα πρέπει να σκεφτούμε συλλογικά το ευρύτερο καλό, να σκεφτούμε ότι εκατομμύρια συνάνθρωποι μας είναι αναγκασμένοι να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης και απόγνωσης (και αυτή είναι μόνο η αρχή) που τους τις επέβαλλαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ , ΝΔ,  με τη σύμπραξη των δυνάμεων του κεφαλαίου.

Έχουμε υποχρέωση στις εκλογές,  να τιμωρήσουμε τους ενόχους που μας κυβέρνησαν για δεκαετίες και χωρίς ντροπή, ζητούν την ψήφο μας τάχα για να μας «σώσουν». Σκοπός μας είναι μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις να επιβάλλουμε τη θέληση μας. Αρκετά μας έσωσαν αυτοί που καταλήστευσαν τον λαό μας , τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας για :

1. Να Διαγράψουμε όλο το τοκογλυφικό χρέος
2. Να Δικάσουμε τους υπεύθυνους
3. Να Έχουμε μισθούς και συντάξεις που θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο
4. Εργασία , υγεία και παιδεία για όλους
5. Μέλλον για τα παιδιά μας χωρίς χρέη και ξένους δυνάστες.
6. Για Άμεση Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και Ισονομία.

Όταν λοιπόν βρεθούμε στην κάλπη, ας βγάλουμε από το μυαλό μας τα εκφοβιστικά διλλήματα που μας πασάρουν καθημερινά μέσω των τηλεοράσεων όλοι αυτοί που πρόδωσαν τον λαό και ας αποφασίσουμε σαν ελεύθεροι άνθρωποι.

Ας δώσουμε την ευκαιρία για αλλαγή και απαλλαγή από τους ληστές του δημόσιου πλούτου, τους ευρωπαίους και τους παγκόσμιους τεχνοκράτες, για ανατροπή των σχεδίων φτωχοποίησης της χώρας μας και μετανάστευσης των παιδιών μας.


ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Λαϊκές Συνελεύσεις Πάτρας

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Το κείμενο των συναγωνιστών του "Πορεία προς την Αθήνα"



ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ποιοι είμαστε;

Είμαστε δεκάδες άνθρωποι, από διάφορες εθνικότητες, που πορευόμαστε από τη Νίκαια (Γαλλία) ώς την Αθήνα. Έχουμε ήδη πορευτεί 1700 χλμ στην Ιταλία περνώντας από διάφορες πόλεις (Γένοβα, Μπολόνια, Ρώμη, Νάπολη, Φλωρεντία, Μπάρι) οργανώνοντας Λαϊκές Συνελεύσεις μαζί με τους κατοίκους των πόλεων αυτών. Στην Ελλάδα η πορεία μας συνεχίζεται από την Ηγουμενίτσα με τελικό σκοπό την Αθήνα.

Γιατί κάνουμε πορεία;

Στο πλαίσιο της επιτήρησης στην οποία μπήκε η Ελλάδα και κατόπιν η Ιταλία, επιθυμούμε να εκφράσουμε την υποστήριξη μας προς αυτούς τους λαούς που αγωνίζονται και να δημιουργήσουμε μια σύγκλιση κινημάτων σε διεθνές επίπεδο. Η μεθοδολογία είναι ειρηνική αλλά σταθερή, αποφασιστική και καθορισμένη πάνω στις βάσεις της ενεργητικής συμμετοχής.

Μέσω των Λαϊκών Συνελεύσεων ο πρώτος μας στόχος είναι να απελευθερωθούμε για να επανακτήσουμε τον πολιτικό λόγο με την συνάντηση, την ανταλλαγή απόψεων, τη μαρτυρία και την αναζήτηση που μας οδηγεί στην ατομική και συλλογική σκέψη, ώστε να προταθούν εναλλακτικές λύσεις για το αδιέξοδο του καπιταλιστικού συστήματος. Εργαζόμαστε για την δημιουργία μιας άμεσης δημοκρατίας, που να βασίζεται στην αρχή της οριζοντιότητας, για να αντιτεθούμε στην εξουσιοδοτημένη να παίρνει αποφάσεις εξουσία της υποτιθέμενης αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας που κατευθύνεται από την παγκοσμιοποιημένη οικονομική κερδοσκοπία. Πιστεύουμε στην πολιτική ανυπακοή, που δεν βασίζεται πλέον στο τι είναι νόμιμο ή παράνομο αλλά το τί είναι δίκαιο ή άδικο.

Στα μέσα του Γενάρη πραγματοποιήθηκε Διεθνής Λαϊκή Συνέλευση στη Ρώμη, όπου παρουσιάστηκε η συλλογική δουλειά που έγινε στη διάρκεια της πορείας, οργανώθηκαν διάφορες συνελεύσεις, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις και δράσεις όπως το "Καρναβάλι του Συστήματος" και η κατάληψη στο Βατικανό.

Καλούμε να πάρετε μέρος στην πορεία που θα φτάσει στην Αθήνα στις αρχές του Μάη και να συμμετάσχετε στην 3η Διεθνή Συνέλευση Πολιτών (Agora), που θα πραγματοποιηθεί από τις 5-15 Μάη στην Αθήνα.

Για μια ανάλυση του παγκόσμιου μέσα από την κατανόηση του τοπικού (σήμερα στην Ελλάδα).

E-mail: marchtoathens@gmail.com
Facebook: March to Athens
                  Agora Athens
Twitter: @marchtoathens

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Αύριο στην Πάτρα οι συναγωνιστές από το "Πορεία στην Αθήνα" (March-to-Athens)

Αύριο Σάββατο 7/4 θα φτάσουν στην Πάτρα οι συναγωνιστές από διάφορες χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν στο March-to-Athens, μια κίνηση συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και αναζήτησης μορφών πραγματικής δημοκρατίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της διαδρομής τους θα περάσουν πριν τις 13:00 τη γέφυρα του Ρίου και θα προχωρήσουν με τα πόδια προς την πλ.Γεωργίου. Ήδη κινητοποιούνται συναγωνιστές και μέλη των Λαϊκών Συνελεύσεων ώστε αύριο το μεσημέρι να τους συναντήσουν και να σχηματίσουν πορεία προς το κέντρο της πόλης. Είναι σημαντικό όλοι να αγκαλιάσουμε αυτή την κίνηση. Πόσο μάλλον όταν οι άνθρωποι αυτοί έχουν περπατήσει χιλιάδες χιλιόμετρα για να φέρουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης, συμπαράστασης και συναδέλφωσης των δοκιμαζομένων από την πολιτική που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες λαών.

Τις μέρες που θα παραμείνουν εδώ θα γίνουν δράσεις, συνελεύσεις, μικροφωνική, κλπ στην πλατεία Γεωργίου. Μια καλή προσπάθεια να ξεσηκωθούν και πάλι όλοι οι κάτοικοι της Πάτρας όπως και τον περσινό Μάη.

Αλληλεγγύη - Ισότητα - Άμεση Δημοκρατία

Απέναντι στην βία και την αδικία, την τελευταία λέξη θα την έχουν οι λαοί και θα είναι αυτή της ΝΙΚΗΣ!

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αναβολή κινητοποίησης στο δημ.συμβούλιο

Η κινητοποίηση στο Δημ.Συμβούλιο αύριο Τετάρτη 4/4 αναβάλλεται μιας και η συνέλευση ανέργων και το σωματείο εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ καλούν σε πορεία στο κέντρο της πόλης με αφορμή τη μείωση θέσεων εργασίας στα κέντρα και την υπογραφή νέων συμβάσεων με εξευτελιστικούς όρους (μισθός 190Ε,κλπ). Η πορεία θα ξεκινήσει από το εργατικό κέντρο την Τετάρτη 4/4/2012 (αύριο δηλαδή) στις 18:00.
 

Αποφάσεις - Δράσεις Κεντρικής Συνέλευσης πλ.Γεωργίου 1/4/2012


Την Κυριακή στις 19:00 έγινε η κεντρική συνέλευση γειτονιών στην πλ.Γεωργίου απο μέλη λαικών συελεύσεων απο όλες τις γειτονιές. Συζητήθηκαν μια σειρά απο ζήτήματα, όπως το χαράτσι και ποιές εξελίξεις υπάρχουν, πορείες στις γειτονιές για ενημέρωηση-ξεσηκωμό του κόσμου, φασισμός και πως τον απαντάμε, παρέμβαση στο δημ.συμβούλιο, κλπ. Απο άποψη δράσεων αποφασίστηκαν τα εξής:

-Τετάρτη 4/4 στις 17:30 παρέμβαση στο δημ.συμβούλιο για τα ζητήματα που βάζει η συνέλευση των ανέργων αλλα αφορούν όλους μας (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απαλλαγή απο τέλη, κλπ). Θα κατατεθεί υπόμνημα με συγκεκριμένα αιτήματα.

-Πέμπτη 5/4 κάνουμε όλες οι Λαικες συνελεύσεις την πρώτη απο κοινού πορεία σε γειτονιά. Αποφασισθηκε αυτή να είναι η Ανω Πόλη λόγω και της αναστάτωσης που έχει προκληθεί στη γειτονιά απο τη δημιουργία εκεί γραφείων της Χρυσης Αυγής και της συγκεντρωσης εκεί κάθε δευτέρα "στοιχείων" που έχουν προκαλέσει την ανησυχία των κατοίκων. Η πορεία θα ξεκινήσει απο την πλ. Αγίου Γεωργίου (εναντι αρχαιου ωδείου) στις 17:00 και θα προχωρήσει εντός της γειτονιάς απο διαδρομή που θα επιλεχθει απο τη Λαική Συνέλευση της 'Ανω Πόλης.

-Την ίδια μέρα το βράδυ μετά τις 20:00 η Λαική Συνέλευση Συνόρων θα κάνει προβολή στη γειτονιά και καλεί όλους να στηρίξουν.

-Επόμενη Κεντρική Συνέλευση την επόμενη Κυριακή 8/4.