Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Το κείμενο των συναγωνιστών του "Πορεία προς την Αθήνα"ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ποιοι είμαστε;

Είμαστε δεκάδες άνθρωποι, από διάφορες εθνικότητες, που πορευόμαστε από τη Νίκαια (Γαλλία) ώς την Αθήνα. Έχουμε ήδη πορευτεί 1700 χλμ στην Ιταλία περνώντας από διάφορες πόλεις (Γένοβα, Μπολόνια, Ρώμη, Νάπολη, Φλωρεντία, Μπάρι) οργανώνοντας Λαϊκές Συνελεύσεις μαζί με τους κατοίκους των πόλεων αυτών. Στην Ελλάδα η πορεία μας συνεχίζεται από την Ηγουμενίτσα με τελικό σκοπό την Αθήνα.

Γιατί κάνουμε πορεία;

Στο πλαίσιο της επιτήρησης στην οποία μπήκε η Ελλάδα και κατόπιν η Ιταλία, επιθυμούμε να εκφράσουμε την υποστήριξη μας προς αυτούς τους λαούς που αγωνίζονται και να δημιουργήσουμε μια σύγκλιση κινημάτων σε διεθνές επίπεδο. Η μεθοδολογία είναι ειρηνική αλλά σταθερή, αποφασιστική και καθορισμένη πάνω στις βάσεις της ενεργητικής συμμετοχής.

Μέσω των Λαϊκών Συνελεύσεων ο πρώτος μας στόχος είναι να απελευθερωθούμε για να επανακτήσουμε τον πολιτικό λόγο με την συνάντηση, την ανταλλαγή απόψεων, τη μαρτυρία και την αναζήτηση που μας οδηγεί στην ατομική και συλλογική σκέψη, ώστε να προταθούν εναλλακτικές λύσεις για το αδιέξοδο του καπιταλιστικού συστήματος. Εργαζόμαστε για την δημιουργία μιας άμεσης δημοκρατίας, που να βασίζεται στην αρχή της οριζοντιότητας, για να αντιτεθούμε στην εξουσιοδοτημένη να παίρνει αποφάσεις εξουσία της υποτιθέμενης αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας που κατευθύνεται από την παγκοσμιοποιημένη οικονομική κερδοσκοπία. Πιστεύουμε στην πολιτική ανυπακοή, που δεν βασίζεται πλέον στο τι είναι νόμιμο ή παράνομο αλλά το τί είναι δίκαιο ή άδικο.

Στα μέσα του Γενάρη πραγματοποιήθηκε Διεθνής Λαϊκή Συνέλευση στη Ρώμη, όπου παρουσιάστηκε η συλλογική δουλειά που έγινε στη διάρκεια της πορείας, οργανώθηκαν διάφορες συνελεύσεις, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις και δράσεις όπως το "Καρναβάλι του Συστήματος" και η κατάληψη στο Βατικανό.

Καλούμε να πάρετε μέρος στην πορεία που θα φτάσει στην Αθήνα στις αρχές του Μάη και να συμμετάσχετε στην 3η Διεθνή Συνέλευση Πολιτών (Agora), που θα πραγματοποιηθεί από τις 5-15 Μάη στην Αθήνα.

Για μια ανάλυση του παγκόσμιου μέσα από την κατανόηση του τοπικού (σήμερα στην Ελλάδα).

E-mail: marchtoathens@gmail.com
Facebook: March to Athens
                  Agora Athens
Twitter: @marchtoathens