Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Κάλεσμα των Λαϊκών Συνελεύσεων της Πάτρας στην Πλατεία Γεωργίου

Πάμε Πλατεία!

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 στις 19:00 


Εδώ και πολύ καιρό παίρνουν αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Το αποτέλεσμα των εκλογών το oνομάζουν λευκή επιταγή και συνεχίζουν!

Μετά από μία διετή επιδρομή σε μισθούς, συντάξεις, και σε θέσεις εργασίας, ήδη έχουν φέρει σε τέλμα τον λαό. Η ανεργία έχει εκτοξευθεί στο 25%, και μιλάμε για την επίσημη. Το 75% του λαού, ήδη βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας. Πάνω από 3.000 συμπολίτες μας, έχουν αυτοκτονήσει, απελπισμένοι από την ανέχεια. Κι αυτοί συνεχίζουν!

Σήμερα, η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς νέες περικοπές σε συντάξεις, μισθούς, κοινωνικά επιδόματα. Νέα χαράτσια έρχονται, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων είναι προ των πυλών. Όλη η δημόσια περιουσία, ξεπουλιέται και επίσημα. Ρεύμα, νερό, μεταφορές, δημόσια γη, υποδομές που δημιουργήθηκαν με τις δικές μας εισφορές, γίνεται βορά στους δανειστές μας και στους ντόπιους κοτζαμπάσηδες. Και συνεχίζουν!

Tον Μάιο του 2011 ξεκίνησε το λεγόμενο κίνημα των πλατειών που ξύπνησε τις αγωνιστικές διαθέσεις του κόσμου. Οι ανάγκη όμως για συσπείρωση και αλληλεγγύη ενεργοποίησε τα κύτταρα των πόλεων: τις γειτονιές, όπου οργανώθηκαν και λειτουργούν με την μορφή των συνελεύσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Συμμετέχουμε σ’ αυτές γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματα μας μπορούν να προέλθουν από εμάς. Δεν έχουμε μόνο υποχρεώσεις όπως θέλουν να μας πείσουν. Έχουμε και δικαιώματα και τα απαιτούμε!

Οι Λαϊκές Συνελεύσεις της Πάτρας καλούν όλους τους συμπολίτες μας, εργαζόμενους, ανέργους και τη νεολαία, στην Πλατεία Γεωργίου. Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, και ώρα 19:00 να δηλώσουμε παρόντες. Για να υπερασπίσουμε τις ίδιες μας τις ζωές. Τις ζωές των παιδιών μας. 

Για να τιμωρηθούν και να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Για να ανατραπεί αυτή η δολοφονική πολιτική και η κυβέρνηση. 

  • Δεν Χρωστάμε - Δεν πληρώνουμε χαράτσια, εκκαθαριστικά, δάνεια - Το Χρέος αυτό δεν είναι δικό μας - Είναι απεχθές - Ο Λαός απαιτεί να ελεγχθεί και να διαγραφεί! 
  • Όχι στο ξεπούλημα της χώρας - Το έργο της επιτροπής ιδιωτικοποιήσεων είναι παράνομο!
  • Ρεύμα, Νερό, Τηλέφωνο είναι αγαθά πρώτης ανάγκης. Να είναι φτηνά για όλους και δωρεάν για τους οικονομικά ασθενέστερους!
  • Δωρεάν Παιδεία & Υγεία για όλους! Όχι στη διάλυση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας!
  • Η λύση στα προβλήματά μας δεν βρίσκεται σε φασιστικά παραληρήματα που αποπροσανατολίζουν και διασπούν το λαό που θέλει να αγωνιστεί.
  • Πραγματική Δημοκρατία Τώρα! Ισότητα – Δικαιοσύνη – Αλληλεγγύη.

Παίρνουμε την τύχη μας στα χέρια μας! Συμμετέχουμε στις λαϊκές συνελεύσεις των γειτονιών μας (Αγ. Σοφία - Άνω Πόλη - Βραχνέικα). Παλέυουμε να δημιουργηθούν κι άλλες σε άλλες γειτονιές.

Λαϊκές Συνελεύσεις Πάτρας