Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Κεντρική Συνέλευση Λαικών Συνελευσεων την Τετάρτη 30/1 στις 18:30

Την Τετάρτη 30/1, στις 18:30, στο Μέγαρο λόγου & Τέχνης στην πλ.Γεωργίου θα γίνει κεντρική συνέλευεη των Λαικών Συνελευσεων Πάτρας. Όλα τα μέλη των Λ.Σ. και οι κάτοικοι των γειτονιών της Πάτρας καλούνται σε συντονισμό γύρω απο τα ζητήματα που μας αφορούν όλους και την αναγκαία αντίσταση απέναντι στην μνημονιακή πολιτική. Kαλούμε να οικοδομηθεί ένα πλατύ κι ενιαίο Δίκτυο – Μέτωπο Αλληλεγγύης και Αγωνιστικής Διεκδίκησης. Καλούμε σε συντονισμό για αυτό και καταθέτουμε 2 βασικά ζητήματα προς συζήτηση και συνδιαμόρφωση:

1. Αξιοπρεπής επιβίωση όλων των ανθρώπων, κανένας μόνο του απέναντι στην κοινωνική καταστροφή που επιβάλλουν. Με δράσεις αλληλεγγύης αλλά και με αγωνιστική διεκδίκηση να εξασφαλιστούν στέγαση, διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους.

2. Συλλογική ανυπακοή στην πληρωμή χαρατσιών, στήριξη και κινητοποίηση ώστε να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς νερό και ρεύμα, να μη γίνει καμιά κατάσχεση για οφειλές συνανθρώπων μας που αδυνατούν να πληρώσουν τις τράπεζες και της επιδρομές της μνημονιακής φορολογίας.

Σε αυτά τα δύο θέματα πρέπει να παρθούν αποφάσεις για συγκεκριμένες δράσεις. Προτείνουμε:

1.  Κινητοποίηση στο δήμο – δημοτικό συμβούλιο για παραχώρηση χώρου στο κέντρο της πόλης για δράσεις αλληλεγγύης (συλλογικές κουζίνες, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό ιατρείο, συλλογή τροφίμων-ρούχων-φαρμάκων).

2. Κανένα δημόσιο κτήριο να μην παραμένει εγκαταλελειμμένο και κλειδωμένο όταν υπάρχουν άστεγοι συνάνθρωποι μας. Να δοθεί άμεσα λύση. Να απαιτηθεί από το δήμο συγκεκριμένη απάντηση για το ποιά κτήρια από τα δεκάδες που ρημάζουν μπορούν να δοθούν για αυτή τη χρήση.

3. Μαζική κινητοποίηση – στήριξη σε οποιαδήποτε περίπτωση διακοπής νερού/ρεύματος ή κατάσχεσης.

4. Δυναμικές μαζικές κινητοποιήσεις σε ΔΕΗ, εφορίες, δήμους, περιφέρειες, κλπ για τη διεκδίκηση αυτών.