Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

2η Πανπατραική Συνέλευση Ανέργων


Σήμερα έγινε η δεύτερη συνέλευση ανέργων στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Εγινε  συζήτηση για τα αιτήματα που πρέπει να μας προσανατολίζουν το επόμενο διάστημα και τις δράσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

Πιο συγκεκριμένα,η συζήτηση περιστράφηκε γυρω απο τα εξής: το πρώτο και βασικό είναι το αίτημα για δουλειά και εξάλειψη της ανεργίας και της φτώχειας. Αιτήματα που επίσης κουβεντιάστηκαν είναι η εγγραφή όλων των ανέργων στον ΟΑΕΔ και επίδομα ανεργίας σε όλους, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν μετακίνηση με τις αστικές συγκοινωνίες, εγγραφή και παραμονή των ανέργων στα σωματεία.

Εγινε ενημέρωση για το κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο που θα αρχίσει να λειτουργεί τις επόμενες μέρες και  για κινήματα αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης όπως αυτο που περιγράφει το μειλ που εχει στείλει ο Κυριάκος. Επίσης ενημέρωση έγινε για αντίστοιχη πρωτοβουλία ανέργων στην Αθήνα η οποία καλεί σε πορεία στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη στις 15/3. Τονίστηκε η ανάγκη συντονισμού με τους εργαζόμενους και τους φοιτητες όπως και το οτι τέτοιες δράσεις θα μας οδηγήσουν σε καλύτερη οργάνωση που είναι απαραίτητη

Αποφάσεις - δράσεις:
1. Παρέμβαση στο δημαρχείο την Παρασκευή 9/3 στις 9 π.μ.
2. Νέα συνέλευση την Τρίτη και κάθε Τρίτη στις 6 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο
3. Εξόρμηση στον ΟΑΕΔ Δευτέρα και Τρίτη 12 & 13/3
4. Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ την Πέμπτη 15/3