Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ενημέρωση από τη Λαϊκή Συνέλευση Άνω Πόλης στις 30/1/12

(Trattoria del Popolo, Γερμανού και Β. Ρούφου)

Η συνάντηση ήταν για άλλη μια φορά μαζική, με έντονη τη διάθεση της πράξης από τη μεριά των συμμετεχόντων συμπολιτών μας.

Ξεκίνησε με την ανάγνωση της απόφασης της Συνέλευσης της Αγίας Σοφίας (28/1/12), για την οποία έγινε εκτενής συζήτηση που επεκτάθηκε στο σύνολο των πολιτικών και κοινωνικών πραγμάτων στη χώρα.

Επισημάνθηκε η σημασία του να συνεχιστεί η προσπάθεια περισσότερης εμπλοκής συμπολιτών στη συνέλευση και στις δράσεις της Άνω Πόλης.

Έγινε ενημέρωση για τη μικρή πορεία της Παρασκευής 27/1 στη γειτονιά και για τις διαδικασίες έναρξης λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου που δημιουργείται στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Νέου Δρόμου.

Οι αποφάσεις ήταν οι εξής:
  1. Ορίζεται η Πέμπτη ως μέρα κινητοποίησης της γειτονιάς, στις 6.30, από τα σχολεία του Γλαράκη σε όλη την Άνω Πόλη.
  2. Να συνεχιστεί η ανάρτηση σε πολυκατοικίες υλικού των συνελεύσεων και πρόσκλησης σε κόσμο που γνωρίζουμε να συμμετέχει στις δράσεις μας. Να υπάρχει υλικό μας σε κάθε συνέλευση προκειμένου να εφοδιάζονται και τα νέα μέλη μας. Για τη βοήθεια αυτού του καθήκοντος θα επιχειρηθεί η έκδοση εφημερίδας της Άνω Πόλης που ευελπιστούμε να μοιραστεί την Τσικνοπέμπτη.
  3. Μέχρι την Τσικνοπέμπτη 16/2, οι γείτονες θα γεμίσουν τη Γερμανού με πανώ διαμαρτυρίας προκειμένου να μεταφερθεί το κλίμα της Αντίστασης ακόμα και εν μέσω καρναβαλιού. Αυτά θα φτιαχτούν με αυτενέργεια και οργανωμένα, όπου αυτό δεν είναι δυνατόν. Για τον ίδιο λόγο θα στηθεί περίπτερο κάπου στη Γερμανού για να γιορτάσει και η γειτονιά με τον τρόπο της τη μέρα αυτή.
  4. Αποφασίστηκε να ζητηθεί από τις άλλες συνελεύσεις ένας πιο συγκεκριμένος συντονισμός-σύγκλιση των κινητοποιήσεων όλης της Πάτρας. Προτείνουμε να υπάρχει παρέμβαση στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για την προπαγάνδιση της ύπαρξης και δραστηριότητας των λαϊκών συνελεύσεων κάθε εβδομάδα, κάτι που θα επιχειρηθεί από εμάς την επόμενη περίοδο.
  5. Στην επόμενη συνέλευση θα συλλεχθούν στοιχεία ατόμων της γειτονιάς προκειμένου να συνταχθεί μαζική προσφυγή ενάντια στο χαράτσι, χρησιμοποιώντας και αυτό το όπλο που έχουμε ακόμα.
  6. Συνεχίζεται, προφανώς, η επιφυλακή μας για τη ΔΕΗ, όταν και αν προσπαθήσει να προβεί σε διακοπές ρεύματος. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.
  7. Θα συνεχιστεί η συλλογή βοήθειας για τους αγωνιζόμενους στην ΑΒΕΞ.
  8. Την επόμενη περίοδο ανατέθηκε σε μέλη μας να ετοιμάσουν εισήγηση για αλληλέγγυες κοινωνικές δράσεις καθώς και ιδέες κινηματικού χαρακτήρα.
  9. Θα οργανωθεί γλέντι της γειτονιάς.
  10. Επόμενη λαϊκή συνέλευση, Δευτέρα 6/2, 7μμ στην Trattoria. Τα θέματα 2, 3, 5, και 9 θα συζητηθούν εκτενώς.
Καλή Δύναμη