Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Πέμπτη 17/10 στις 18.30: Εκδήλωση - Προβολή "Ο λαός απέναντι στο Μνημόνιο και το Φασισμό"


Μετά από 5 χρόνια μεγαλιωδών κινημάτων και αφού ούτε η προπαγάνδα των ΜΜΕ αλλά ούτε και η αστυνομία κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση του λαού στα μνημόνια ήρθε η σειρά των φασιστικών και παρακρατικών στοιχείων να δοκιμαστούν. Με λίγα λόγια ο πραγματικός ρόλος της Χρυσής Αυγής και γενικότερα του φασισμού είναι το «μακρύτερο και αόρατο χέρι» της κρατικής πολιτικής. Είναι ένα εργαλείο στα χέρια του συστήματος, των πλουσίων και ισχυρών.
Η Χρυσή Αυγή δεν εμφανίστηκε πρώτη φορά το 2012. Τη στήριξαν και την «διαφήμισαν» «έγκριτα» ΜΜΕ, στελέχη της ΝΔ (όταν διόριζαν μέλη της στο δημόσιο με αντάλλαγμα προστασία σε βουλευτές της ΝΔ και σε στελέχη της ΔΑΚΕ) ενώ οικονομικά την ενίσχυσαν μεγάλοι έλληνες επιχειρηματίες. Έτσι μια περιθωριακή συμμορία, άρχισε να γιγαντώνεται πατώντας στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού από την οικονομική κρίσης αλλά και στις κινήσεις της ίδιας της κυβέρνησης. Επιχειρήσεις «Ξένιος Δίας», δηλαδή ανοικτή επίθεση ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες, δηλώσεις του πρωθυπουργού για «ανακατάληψη των πόλεων» και πλήρης ανοχή στην ασυδοσία των «ταγμάτων εφόδου». Άλλωστε οι σχέσεις συνεργασίας φασιστών και κράτους, με κομμάτια της αστυνομίας και της ασφάλειας, ήταν γνωστές ήδη από τη δεκαετία του ’70 (με οργανώσεις που συμμετείχαν και τωρινά κυβερνητικά στελέχη, Βορίδης, Δένδιας, κλπ).
Η Χρυσή Αυγή δεν θα έμενε στους μετανάστες, δεν ήταν αυτοί οι πραγματικός της στόχος. Στόχος ήταν και είναι ο ίδιος με της κυβερνητικής πολιτικής, δηλαδή ο λαός και το λαϊκό κίνημα. Μετά από μια σειρά θυμάτων, δολοφόνησε τον έλληνα αντιφασίστα αγωνιστή Παύλο Φύσσα. Δεν είναι τυχαίο ότι η δολοφονία έγινε μία μέρα πριν τη μεγάλη απεργία της ΑΔΕΔΥ, εν μέσω μάλιστα των 5μερων απεργιακών κινητοποιήσεων των καθηγητών της 2βάθμιας εκπαίδευσης και των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων. Αυτό έγινε μάλιστα όταν το παραμύθι της επιτυχίας του Σαμαρά και οι δεσμεύσεις για «τελευταία μέτρα» κατέρρεαν παταγωδώς. Έτσι λοιπόν η ΧΑ και γενικότερα ο φασισμός είναι κομμάτι του συστήματος και των πολιτικών που έφεραν τα μνημόνια, είναι απαραίτητο στοιχείο για να διασπούν και να αποπροσανατολίζουν την οργή και αγανάκτηση του λαού που φτωχοποιείται και σπρώχνεται στο περιθώριο και την αυτοκτονία από την μνημονιακή καταστροφή. 
Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ προσπαθούν τώρα με «αποκαλύψεις» και ποινικές διώξεις σε κάποια από τα στελέχη της ΧΑ να ελέγξουν την αντίδραση του κόσμου στην δράση των δολοφόνων μαχαιροβγαλτών φασιστών και από την άλλη να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Με θεαματικές τηλεοπτικές σκηνές, σαν σε ταινία, προσπαθούν να κρύψουν ότι την άνοδο της ΧΑ και την προβολή της, τη δράση και εξάπλωση της την διευκόλυναν τα μνημόνια και οι επιλογές της κυβέρνησης, που έχει ήδη νέο μνημόνιο είναι στα σκαριά.
Έχοντας χάσει κάθε επιχείρημα «ανάπτυξης» και «εξόδου από την κρίση συντεταγμένα» η συμμορία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταφεύγει στη θεωρία των «δύο άκρων». Προσπαθούν να βάλουν στο ίδιο τσουβάλι της ριζοσπαστικές πρακτικές των κινημάτων με εκείνες των νεοναζί. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι οι κάτοικοι των Σκουριών που παλεύουν για τον τόπο και το μέλλον του χωριού και των παιδιών τους το ίδιο με τους ναζί δολοφόνους που στήνουν ενέδρες σε εργαζόμενους που αγωνίζονται. Δεν ξεχνάμε ότι την πόλωση την γέννησαν τα μνημόνια και την καλλιέργησε ο ίδιος ο Σαμαράς και η ΝΔ με τα όσα έλεγε μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του 2012 που δεν απείχαν από λόγο ακροδεξιού πολιτικού στον εμφύλιο. 
Ο λαός οφείλει να συνεχίσει τον αγώνα τόσο ενάντια στα μνημόνια όσο και ενάντια στο φασισμό. Άλλωστε η ήττα της πολιτικής των μνημονίων θα σημάνει και την ήττα του φασισμού. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την κυβέρνηση να καμώνεται τον προστάτη της δημοκρατίας, αυτής της δημοκρατίας που έχει ή ίδια τσαλαπατήσει. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη συμμορία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΧΑ-Τρόικα να παριστάνει τον τιμωρό του φασισμού όταν η ίδια η πολιτική και οι επιλογές τους είναι η πιο ωμή βία και φασισμός απέναντι στο σύνολο του λαού. Όλοι μας, μέσα από το συλλογικό κοινωνικό αγώνα, μέσα από λαϊκές συνελεύσεις, σωματεία, συλλόγους πρέπει να εντείνουμε τον αγώνα. Για να  φύγει αυτή η συμμορία, είτε λέγεται κυβέρνηση είτε Χρυσή Αυγή είτε Τρόικα, για να σταματήσει αυτή η επίθεση, για να κάνει ο λαός κουμάντο στον τόπο του.
Σαν Λαϊκές Συνελεύσεις αντιστεκόμαστε στα μνημόνια και το φασισμό και προσπαθούμε να επιλύσουμε συλλογικά τα προβλήματα επιβίωσης, τα δικά μας και των δίπλα μας. Όχι με πράξεις ελεημοσύνης που αποσκοπούν στις εντυπώσεις και στη ψηφοθηρία όπως έκανε η ΧΑ με τα συσσίτια μόνο για Έλληνες, αλλά με τη συλλογική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας και την κοινωνική αλληλεγγύη. Όλοι μαζί μπορούμε!

Κανένας μόνος του στην κρίση!

Ούτε Μνημόνια, ούτε Φασισμός!

Λαϊκή Συνέλευση Αγ.Σοφίας

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΦΩΤΟ: Συλλογή Φαρμάκων & Τροφίμων απο το σύλλογο "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" Αγ. Σοφίας









Συλλογή τροφίμων και φαρμάκων στη γωνία Παντανάσσης & Ρηγ.Φεραίου πραγματοποίησε ο σύλλογος "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" Αγ.Σοφίας. Παρ'όλο το οτι ήταν η πρώτη τέτοια δράση του συλλόγου στο κέντρο της πόλης, υπήρξε σημαντική ανταπόκριση και ενημερώθηκε αρκετός κόσμος για το σύλλογο και τις δράσεις του. Το υλικό που συγκεντρώθηκε θα διατεθεί στο Κοινωνικό Ιατρείο και σε δίκτυο οικογενειών που έχουν ανάγκη απο τρόφιμα.

Κανένας μόνος! Όλοι μαζί μπορούμε!

Άμεση Δημοκρατία - Αξιοπρέπεια - Αλληλεγγύη!