Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/4

Η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα, συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς την επίθεση τους απέναντι στα λαϊκά στρώματα. Τα νέα χαράτσια, οι συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, η ανεργία, έχουν οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας στο όριο της επιβίωσης, αφού αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως η στέγη, η τροφή, το νερό.

Στα 3 αυτά χρόνια μνημονίου στη χώρα μας, αν κάτι έχουμε καταλάβει όλοι, είναι ότι κανένας αγώνας, όσο ηρωικός και αν είναι, δεν μπορεί μόνος του να κερδίσει. Για αυτό καλούμε όλους όσοι αντιτίθενται σε αυτή την πολιτική, συλλόγους, σωματεία, συλλογικότητες να συντονίσουμε τις δράσεις μας σε ένα μέτωπο αλληλεγγύης και αντίστασης, για να ανατρέψουμε την πολιτική αυτή. 

Ως πρώτη ενέργεια, καλούμε όλους τους φορείς και όλο το λαό της Πάτρας σε συλλαλητήριο, για το δικαίωμα όλων μας στα κοινωνικά αγαθά την Παρασκευή 12/4 στις 18:00 στην πλ.Γεωργίου.

ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ, 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ! 

Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Σοφίας, Λαϊκή Συνέλευση Άνω Πόλης, Σωματείο εργαζομένων Δήμου Πατρέων, Σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑΠ, σωματείο εργαζομένων ΕΒΟ Αιγίου, Φοιτ. Σύλλογοι Μηχανολόγων Μηχανικών, Επιστήμης Υλικών

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΛΣ Αγ.Σοφίας: ΠΡΟΒΟΛΗ Χρυσός στα χρόνια της κρίσης (Εξάντας)

Η ΛΣ Αγ.Σοφίας διοργανώνει την Πέμπτη 4 Απρίλη στις 20:30 στην πλατεία Αγ.Σοφίας προβολή του ντοκιμαντερ του Εξάντα "Χρυσος στα χρόνια της κρίσης, ο θησαυρός της Κασσάνδρας".

Θέμα της προβολής είναι το σκανδαλώδες ξεπούλημα δημόσιας γής και περιουσίας (μεταλλείο, δάσος, υπάρχοντα ή μελλοντικά ορυκτά, γη) στην περιοχή των Σκουριών Χαλκιδικής σε κοινοπραξία ντόπιων και ξένων αρπακτικών για μια επένδυση που θα έχει σαν αποτέλεσμα την άμεση απειλή της υγείας των κατοίκων, την καταστροφή ενος αρχαίου δάσους, τη μόλυσνη για 10 ετίες του περιβάλλοντος (υδροφόροι ορίζοντες, θαλάσσια ύδατα) και την διάλυση της τοπικής οικονομίας και παραγωγής (κτηνοτροφία, γεωργία, αλιεία). Κι όλα αυτά για να κερδίσουν οι ντόπιοι και ξένοι κεφαλαιοκράτες 15δις ευρώ έχοντας "επενδύσει" μόλις 11 εκατομμύρια.