Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Καλεσμα Λαικών Συνελεύσεων για ανοικτή σύσκεψη - συντονισμό φορέων τη Δευτέρα 4/3 στο Μ.Λ. & Τ στις 18:00


Σαν Λαϊκές Συνελεύσεις Πάτρας, με όσες δυνάμεις αντλούμε από τη διάθεση των κατοίκων των γειτονιών αυτής της πόλης να παλέψουν συλλογικά και με αξιοπρέπεια, καλούμε να οικοδομηθεί ένα πλατύ κι ενιαίο Δίκτυο – Μέτωπο Αλληλεγγύης και Αγωνιστικής Διεκδίκησης. Καλούμε την Δευτέρα 4 Μαρτίου, στις 18:00, στο Μέγαρο Λόγου & Τέχνης σε συντονισμό για αυτό και καταθέτουμε 2 βασικά ζητήματα προς συζήτηση και συνδιαμόρφωση:
1.   Αξιοπρεπής επιβίωση όλων των ανθρώπων, κανένας μόνος του απέναντι στην κοινωνική καταστροφή που επιβάλλουν.  Με δράσεις αλληλεγγύης αλλά και με αγωνιστική διεκδίκηση να εξασφαλιστούν στέγαση, διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους.
2.    Συλλογική ανυπακοή στην πληρωμή χαρατσιών, στήριξη και κινητοποίηση ώστε να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς νερό και ρεύμα, να μη γίνει καμιά κατάσχεση για οφειλές συνανθρώπων μας που αδυνατούν να πληρώσουν τις τράπεζες και της επιδρομές της μνημονιακής φορολογίας.

Σε αυτά τα δύο θέματα πρέπει να παρθούν αποφάσεις για συγκεκριμένες δράσεις. Προτείνουμε:
1.    Κινητοποίηση στο δήμο – δημοτικό συμβούλιο για παραχώρηση χώρου στο κέντρο της πόλης για δράσεις αλληλεγγύης (συλλογικές κουζίνες, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό ιατρείο, συλλογή τροφίμων-ρούχων-φαρμάκων).
2.    Κανένα δημόσιο κτήριο να μην παραμένει εγκαταλελειμμένο και κλειδωμένο όταν υπάρχουν άστεγοι συνάνθρωποι μας. Να δοθεί άμεσα λύση. Να απαιτηθεί από το δήμο συγκεκριμένη απάντηση για το ποιά κτήρια από τα δεκάδες που ρημάζουν μπορούν να δοθούν για αυτή τη χρήση.
3.    Μαζική κινητοποίηση – στήριξη σε οποιαδήποτε περίπτωση διακοπής νερού/ρεύματος ή κατάσχεσης.
4.    Δυναμικές μαζικές κινητοποιήσεις σε ΔΕΗ, εφορίες, δήμους, περιφέρειες, κλπ για τη διεκδίκηση αυτών.

Αυτή η κυβέρνηση και η πολιτική της πρέπει να ανατραπεί. Να πάρει μαζί της μνημόνια, τρόικες, νομοθετήματα και όλη τη συμμορία – ελίτ που υπηρετεί και κερδίζει από την κοινωνική καταστροφή. Ο λαός αποφασισμένος και οργανωμένος δημοκρατικά μπορεί να το πετύχει και να επιβάλλει την κυριαρχία του.

Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον!

Λαϊκές Συνελεύσεις Πάτρας