Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Κεντρική Συνέλευση Λαικών Συνελευσεων την Τετάρτη 30/1 στις 18:30

Την Τετάρτη 30/1, στις 18:30, στο Μέγαρο λόγου & Τέχνης στην πλ.Γεωργίου θα γίνει κεντρική συνέλευεη των Λαικών Συνελευσεων Πάτρας. Όλα τα μέλη των Λ.Σ. και οι κάτοικοι των γειτονιών της Πάτρας καλούνται σε συντονισμό γύρω απο τα ζητήματα που μας αφορούν όλους και την αναγκαία αντίσταση απέναντι στην μνημονιακή πολιτική. Kαλούμε να οικοδομηθεί ένα πλατύ κι ενιαίο Δίκτυο – Μέτωπο Αλληλεγγύης και Αγωνιστικής Διεκδίκησης. Καλούμε σε συντονισμό για αυτό και καταθέτουμε 2 βασικά ζητήματα προς συζήτηση και συνδιαμόρφωση:

1. Αξιοπρεπής επιβίωση όλων των ανθρώπων, κανένας μόνο του απέναντι στην κοινωνική καταστροφή που επιβάλλουν. Με δράσεις αλληλεγγύης αλλά και με αγωνιστική διεκδίκηση να εξασφαλιστούν στέγαση, διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους.

2. Συλλογική ανυπακοή στην πληρωμή χαρατσιών, στήριξη και κινητοποίηση ώστε να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς νερό και ρεύμα, να μη γίνει καμιά κατάσχεση για οφειλές συνανθρώπων μας που αδυνατούν να πληρώσουν τις τράπεζες και της επιδρομές της μνημονιακής φορολογίας.

Σε αυτά τα δύο θέματα πρέπει να παρθούν αποφάσεις για συγκεκριμένες δράσεις. Προτείνουμε:

1.  Κινητοποίηση στο δήμο – δημοτικό συμβούλιο για παραχώρηση χώρου στο κέντρο της πόλης για δράσεις αλληλεγγύης (συλλογικές κουζίνες, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό ιατρείο, συλλογή τροφίμων-ρούχων-φαρμάκων).

2. Κανένα δημόσιο κτήριο να μην παραμένει εγκαταλελειμμένο και κλειδωμένο όταν υπάρχουν άστεγοι συνάνθρωποι μας. Να δοθεί άμεσα λύση. Να απαιτηθεί από το δήμο συγκεκριμένη απάντηση για το ποιά κτήρια από τα δεκάδες που ρημάζουν μπορούν να δοθούν για αυτή τη χρήση.

3. Μαζική κινητοποίηση – στήριξη σε οποιαδήποτε περίπτωση διακοπής νερού/ρεύματος ή κατάσχεσης.

4. Δυναμικές μαζικές κινητοποιήσεις σε ΔΕΗ, εφορίες, δήμους, περιφέρειες, κλπ για τη διεκδίκηση αυτών.

Διανομή ρυζιού απο παραγωγούς την Κυριακη 27/1 στην πλ.Αγ.Σοφίας


Οι Λαϊκές συνελεύσεις Πάτρας, στο πλαίσιο της δράσης "Χωρίς Μεσάζοντες" θα κάνουν διανομή ρυζιού απο παραγωγούς με προτεραιότητα σε όσους έχουν δώσει ήδη παραγγελία, την Κυριακή 27-01-2013, στην πλατεία Αγίας Σοφίας στην Πάτρα.

Η διανομή θα γίνει από 10:30 έως 12:30.

Θα υπάρχει επιπλέον ποσότητα για όσους συμπολίτες δεν έχουν δώσει παραγγελία και επιθυμουν, ωστε να μπορέσουν να προμηθευτούν και αυτοί, αφού πρώτα πάρουν όσοι έχουν ήδη παραγγείλει.

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΟΧΙ στην εξαθλίωση και το ξεπούλημα!

Τη Δευτέρα 14/1 ψηφίζεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που βάζει ταφοπλακα σε όποια δικαιώματα είχαν απομείνει στη χώρα απέναντι στους "δανειστές" της!

Η Π.Ν.Π προβλέπει αλλαγή στους όρους του Μνημονίου για να μην εξαιρείται κανένα(!) περιουσιακό στοιχείο του Κράτους -ούτε και της Τραπέζης της Ελλάδος- από κατάσχεση, εκ μέρους των δανειστών, σε περίπτωση που η Ελλάδα αθετήσει τις πληρωμές των δανείων που λαμβάνει. Αυτό φέρνει για ψήφιση την Δευτέρα στη Βουλή η τρικομματική συγΚυβέρνηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Για άλλη μια φορά η "Τροικα Εσωτερικού" που αυτοαποκαλείται κυβέρνηση, ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των δανειστών και της Τρόικα και μάλιστα με την πολυαμφισβητούμενη μέθοδο των πραξεων νομ. περιεχομένου και τη διαδικασία του κατεπείγοντος! Τοσο κατεπειγον είναι λοιπον να ξεπουληθει και το τελευταιο δημοσιο αγαθο και το τελευταιο κομμάτι δημόσιας ιδιοκτησίας της χώρας στα ντόπια και ξένα αρπακτικά που βλέπουν κερδος απο την καταστροφή που οι πολιτικές του Μνημονίου έχουν επιβαλει σπρώχνοντας στην ανεργία, τη φτώχια και την εξαθλίωση το λαό!

Απέναντι σε αυτό η Λ.Σ. Αγ.Σοφίας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Γεωργίου, την Δευτέρα 14/1 στις 18:00!


ΦΩΤΟ: Συλλογική Κουζίνα 16/12