Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΡΥΖΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Οι Λαϊκές Συνελεύσεις Πάτρας, συνεχίζοντας τη δράση «χωρίς μεσάζοντες», θα διαθέσουν στους συμπολίτες μας ρύζι ελληνικής παραγωγής σε συσκευασίες των 5 & των 10 κιλών, με κόστος 1,00€/κιλό, σε 5 ποικιλίες: Νυχάκι, Καρολίνα, Γλασσέ, Καστανό & Μπόνετ (κίτρινο).

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με μία ομάδα πιστοποιημένων παραγωγών από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης και την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι καλλιεργούν και διαθέτουν μέσω των κινημάτων πολιτών το προϊόν τους παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες και ρίχνοντας την τιμή. Πρόκειται για ελληνικό προϊόν, με όλες τις πιστοποιήσεις για την παραγωγή, ακόμα και για το μύλο που επεξεργάζεται το προϊόν. (Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί, μπορούν να του δοθούν αντίγραφα των πιστοποιήσεων)

Οι παραγγελίες γίνονται ηλεκτρονικά στέλνοντας ένα email στη διεύθυνση: lspatras@yahoo.com, δίνοντας την ποσότητα που επιθυμείτε από κάθε ποικιλία, όνομα και ένα τηλέφωνο για επικοινωνία (πχ. Γιάννης Νικολάου, 2x5κ Νυχάκι, 6912312312). Οι παραγγελίες θα γίνονται μέχρι τις 20-01-2013. Δεν υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα.

Η διανομή θα γίνει την Κυριακή 27-01-2013 ή εναλλακτικά 03-02-2013. Θα γίνει ενημέρωση για την ημερομηνία και ώρα.

Ποικιλίες Ρυζιού

· Γλασσέ: Ιδανικό για Σούπες, Ρυζόγαλο, διαφορά γλυκά.

· Kαρολίνα: Ιδανικό για Ελληνικό ριζότο, γεμιστά, μπριάμ, ρύζι με κρέας στο φούρνο, γαμοπίλαφο

· Νυχάκι: Ιδανικό για λευκό πιλάφι

· Μπόνετ: Παίρνει ένα υποκίτρινο χρώμα από τον εξωτερικό, σκληρό φλοιό του ρυζιού, ο οποίος στη συνέχεια της παραγωγικής διαδικασίας απομακρύνεται.
Ιδανικό για σπυρωτό πιλάφι και σαλάτες

· Καστανό: To καστανό ρύζι έχει διατηρήσει τον φλοιό του και μαζί όλα τα θρεπτικά συστατικά που αυτός περιέχει. Πολύ καλό για ριζότο και πιλάφι.

Τρόποι συντήρησης

Από το Φθινόπωρο μέχρι και τα μέσα της άνοιξης, διατηρείται σε σκιερό μέρος. Από εκεί και πέρα, μπορεί να χωριστεί σε μερίδες για μεγαλύτερη ευκολία, και να τοποθετηθεί στην κατάψυξη. Δεν παγώνει. Χρησιμοποιείται από την κατάψυξη κατ’ ευθείαν στην κατσαρόλα.

Το Δίκτυο Αχαϊκής Αλληλέγγυας Οικονομίας «ΣΤΑΚΡΑΕΛΙ» υποστηρίζει και συμμετέχει στη δράση.

Λαικές Συνελεύσεις Πάτρας