Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Τρικάκι - Κάλεσμα για 28η Οκτωβρίου 2012

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΛΑΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΠΑΤΡΑΣ


ΟΧΙ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Ποιοί είμαστε;

Είμαστε Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Νεολαίοι, απλοί άνθρωποι που οργανωνόμαστε στις γειτονιές και στις πλατείες της Πάτρας για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές και το μέλλον μας. Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς τους ίδιους. ΔΕΝ είμαστε κάποιο Κόμμα, ούτε θέλουμε να γίνουμε. Ήμασταν στις πλατείες πέρσι το Μάη, τον Ιούνη και τον Ιούλη, ήμασταν στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, ήμασταν στο κίνημα «Δεν πληρώνω» και στο κίνημα ενάντια στα Χαράτσια. Είμαστε κάτοικοι, γείτονες και συνάδελφοι, αυτοαπασχολούμενοι, υπάλληλοι, ταξιτζήδες, σερβιτόροι, νέοι γιατροί και μηχανικοί, αδέρφια, παιδιά, πατεράδες και μανάδες που βλέπουν το παρόν και το μέλλον του λαού και του τόπου μας να καταστρέφεται και έχουμε αποφασίσει να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ. Πέρσι μας βάφτισαν ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ. Σήμερα είμαστε κάτι πολύ περισσότερο, είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.
Δεν δημιουργήσαμε εμείς αυτό το χρέος. Αυτό το χρέος που μας φορτώνουν στην πλάτη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, δεν είναι του λαού! Δεν πλουτίσαμε εις βάρος του δημοσίου και εις βάρος άλλων εργαζομένων. Δεν βγάλαμε εκατομμύρια και δις σε τράπεζες και offshore. Θέλουμε να ζούμε από την εργασία μας, κι όχι να είμαστε Παράσιτα. Δεν θεωρούμε ένοχο τον διπλανό μας, ντόπιο ή ξένο, που υποφέρει επίσης από την κρίση και τον ξεριζωμό. Δεν πιστεύουμε στο ΜΙΣΟΣ αλλά στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, δεν πιστεύουμε στον ΔΙΧΑΣΜΟ αλλά στην ΕΝΟΤΗΤΑ των λαών, ενάντια στους ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ τραπεζίτες, τοκογλύφους, χρηματιστές!

Τι καταλαβαίνουμε οτι συμβαίνει γύρω μας;

Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Οι κυβερνήσεις άλλα υπόσχονται, άλλα λένε στα προεκλογικά τους προγράμματα και άλλα κάνουν. Αυτοί που μας εξουσιάζουν τις τελευταίες δεκαετίες κατάφεραν να κάνουν «τη δουλειά» τους πολύ μεθοδικά και με τρόπο Μαφιόζικο: έλεγξαν τους γαλαζοπράσινους συνδικαλιστές δίνοντάς τους ειδικά προνόμια, έλεγξαν τα Κόμματα Εξουσίας και παρακρατικές οργανώσεις μέσω χρηματοδοτήσεων και «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων», έλεγξαν και την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!
Αφού εξασφάλισαν (έτσι νομίζουν) ασυλία και ατιμωρησία για τον εαυτό τους, τα τελευταία δύο χρόνια Υπογράφουν Μνημόνια, Δανειακές Συμβάσεις, Πακέτα Μέτρων και κουρελιάζουν το ΣΥΝΤΑΓΜΑ, με το πρόσχημα της αποπληρωμής ενός χρέους που δεν ανήκει στο λαό, δεν υπολογίστηκε με επιστημονικές μεθόδους αλλά με μαγείρεμα αριθμών και δεν το έχει ελέγξει κανείς, ούτε λογιστικά, ούτε πολιτικά. Αντιθέτως δε λένε κουβέντα για το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα από την Κατοχή, ούτε για άλλες περιπτώσεις που οι ίδιοι επέβαλλαν διαγραφή χρεών (Ιρακ, Αίγυπτος, κλπ).
Έτσι, η Ελλάδα, μαζί με τους «φτωχούς συγγενείς» του Νότου της Ε.Ε. (που στην πραγματικότητα έχουν φυσικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό ώστε να είναι αυτάρκεις) σπρώχνεται καθημερινά στην φτώχεια και την καταστροφή. Οι Νέοι δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια, δεν μπορούν να θέσουν στόχους για το Μέλλον και μετατρέπονται σε οικονομικούς μετανάστες. Η Παιδεία έγινε «πολυτέλεια». Κόβουν μισθούς & Συντάξεις, κλέβουν τα Ταμεία, τα Νοσοκομεία, τα Πανεπιστήμια & τα Σχολεία, για να πληρώνουν Τράπεζες & τοκογλύφους. Την ίδια ώρα οδηγούν συνανθρώπους μας στην κατάθλιψη και την ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ (που είναι καθαρή ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ). Οι γέροντες & οι συνάνθρωποί μας με ειδικές ανάγκες, σπρώχνονται στο Θάνατο.
Για να ελέγχουν οι μεγαλοκαρχαρίες όλη την αγορά και τον πλούτο, θέλουν να κλείσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και με χαράτσια και κατασχέσεις να «βάλουν χέρι» σε όσο βιός έχει απομείνει στο λαό. Ξεπουλάνε τον φυσικό πλούτο της χώρας (ήλιο, νερό, άνεμο, θάλασσες και δάση, έδαφος και υπέδαφος), χωρίς καμιά έγνοια για την καταστροφή του περιβάλλοντος και της ζωής των ανθρώπων, των παιδιών μας. Ρημάζουν τα πάντα για να σώσουν ένα πολιτικό και οικονομικό Σύστημα που εκμεταλλεύεται και καταπιέζει την τεράστια πλειοψηφία για να κερδίζουν οι «λίγοι και πονηροί».
Ταυτόχρονα προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό, έτσι ώστε να μην μπορέσει να αντιδράσει στην εξαθλίωσή του και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) τρομοκρατούν καθημερινά την Κοινωνία και ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ τις οποιεσδήποτε πράξεις ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Κάθε διαμαρτυρία διαλύεται από την αστυνομία, οι αγωνιστές σέρνονται στα δικαστήρια, την ώρα που πολιτικοί, τραπεζίτες, μεγαλοβιομήχανοι και κατασκευαστές οργιάζουν, πλουτίζοντας καθημερινά ολοένα και περισσότερο με την δικιά μας φτώχεια. Πηγαινοφέρνουν ΛΙΣΤΕΣ με ονόματα από σύγχρονους ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ και ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ, προκλητικά μέσα στα μάτια μας, χωρίς κανείς να συλλαμβάνεται, να επιστρέφει τα κλεμμένα, να ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ.

Εμείς τους απαντάμε: Ως εδώ Καθάρματα, ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ, έξω από τα σπίτια μας, κάτω τα χέρια από τις ζωές μας, θα πάρουμε την αξιοπρέπεια και την Πατρίδα μας πίσω !!

Tι ζητάμε; Ποιος είναι ο στόχος μας;

Θέλουμε να ζούμε ΕΙΡΗΝΙΚΑ στην πατρίδα μας, από την αξιοπρεπή Εργασία μας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Θέλουμε να εξυπηρετούνται οι λαϊκές ανάγκες κόντρα στην θέληση των πλούσιων να γίνουν πλουσιότεροι! Θέλουμε Ισότητα – Δημοκρατία – Κοινωνική Δικαιοσύνη! Θέλουμε κάθε άνθρωπος να προσφέρει αυτό που μπορεί στο κοινωνικό σύνολο και να απολαμβάνει αυτό που έχει ανάγκη και μπορεί η κοινωνία να του προσφέρει! Και είμαστε σίγουροι ότι μπορεί! Μπορούμε να ζούμε όλοι αξιοπρεπώς, αν το 1% των ισχυρών δεν εκμεταλλεύεται το υπόλοιπο 99% !

Η εξαθλίωση και το ξεπούλημα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ! Υπάρχει άλλος δρόμος με το Λαό στο τιμόνι! 


  • Στάση Πληρωμών στο Απεχθές & Ληστρικό Δημόσιο Χρέος - Άρνηση & Διαγραφή του.
  • Διαγραφή των Ιδιωτικών χρεών ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ (σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις) σε όσους τσακίστηκαν από τα Μνημόνια. Να πληρώσουν οι Εφοπλιστάδες, οι Καναλάρχες, οι Τραπεζίτες και οι «Αγορές». 
  •  Όχι στα Μνημόνια – Ακύρωση των Δανειακών Συμβάσεων
  • Ανατροπή Κυβέρνησης - Τρόικας και όποιου προσπαθήσει να συνεχίσει την ίδια πολιτική. 
  • Τιμωρία των ενόχων, δήμευση της περιουσίας τους. 
  • Όχι άλλες θυσίες του λαού μας για το Ευρώ
  • Πραγματική δημοκρατία, με συνεχή Δημοψηφίσματα και Συνελεύσεις.
Πως θα πετύχουμε όλα αυτά;

Κάθε αγώνας δεν φέρνει πάντα (και αμέσως) τη νίκη, αλλά ΚΑΘΕ ΝΙΚΗ έχει πίσω της ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ. Αν δεν αντισταθούμε, αν δεν αγωνιστούμε όλοι μαζί τότε είμαστε από την αρχή χαμένοι. Ο λαός έχει τη δύναμη! Όταν οργανώνεται και αντιστέκεται ΕΝΩΜΕΝΟΣ, πάντοτε νικά !
Κανένας δεν πρέπει να μείνει μόνος του στην κρίση. Δεν θέλουμε ελεημοσύνη και ψίχουλα από δήθεν «φιλάνθρωπους» και «σωτήρες» ΝΕΟΝΑΖΙ, που προσπαθούν να εξαγοράζουν την αποδοχή και την ανοχή μας στα εγκλήματα, στη Βία και στην τρομοκρατία που ασκούν ενάντια σε αδύναμους συνανθρώπους μας. Δεν θα πουλήσουμε τη συνείδηση μας για ένα καρβέλι ψωμί που μπορούμε να το εξασφαλίσουμε όλοι μαζί για όλους! Δε θα θυσιάσουμε την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, για….ένα πακέτο μακαρόνια!

Τα μέσα μας είναι η πλατιά μαζική διαδήλωση, η αμεσοδημοκρατική οργάνωση στις γειτονιές μας, η Αλληλεγγύη, η Αντίσταση, η ΕΝΟΤΗΤΑ, η ΑΝΥΠΑΚΟΗ:

·   Κανένας κλάδος μόνος του – Συντονισμός και κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ τομέα, ενθαρρύνοντας και όλους τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ να οργανωθούν στον Αγώνα.
·   Προετοιμασία και προκήρυξη ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για να πέσει αυτή η συγ-Κυβέρνηση  των  δοσίλογων.
·   Οργάνωση των κατοίκων στις γειτονιές μας - Ενίσχυση των Λαϊκών Συνελεύσεων & δημιουργία νέων.
·   Απαντάμε με αλληλεγγύη την επιβίωση μας – Όλοι μαζί μπορούμε – Στηρίζουμε & δημιουργούμε κοινωνικά Ιατρεία – φαρμακεία – Δίκτυα αλληλεγγύης & εναλλακτικής οικονομίας.
·   Δεν ανεχόμαστε κανένα «μέτρο» εξαθλίωσης της ζωής μας – Δεν πληρώνουμε τα Χαράτσια.
·   ΓΕΝΙΚΗ Αντίσταση - Ανυπακοή: Στο γκισέ της Εφορίας, στο γκισέ του «εισιτηρίου» στα Νοσοκομεία, στο λεωφορείο, στο τραίνο, στη σίτιση & στέγαση των φοιτητών, στη ΔΕΗ, στη ΔΕΥΑΠ, στον ΟΤΕ.
·   Κανένας πλειστηριασμός - Δεν θα ανεχθούμε κανένας συνάνθρωπος μας να πεταχτεί έξω από το σπίτι του για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι.
· Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα – Θα εμποδίσουμε όπως στο παρελθόν κάθε διακοπή και θα επανασυνδέσουμε την παροχή.
Λαϊκές Συνελεύσεις Πάτρας
  Πλατεία Γεωργίου: Κάθε Κυριακή 19:00
(Έξω από το δημ.θέατρο Απόλλων)
Πλατεία Αγ.Σοφίας: κάθε Σάββατο 17:00
(Καφενείο «Αργύρης», πλατεία Αγ.Σοφίας)
Βραχνεϊκα: κάθε Σάββατο 18:00
(Παλιό Δημαρχείο)
Άνω Πόλη: κάθε Δευτέρα 19:00
(πλατεία Παντοκράτορα ή στον Ωλενο)

ΕΜΠΡΟΣ για Λευτεριά – Ψωμί – Παιδεία – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Προβολή για την 68η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ


Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ
 
 
γιορτάζει
 
την 68η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής
 
προβάλλοντας
ταινία με σχετικά ιστορικά ντοκουμέντα
την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 20:00
Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ και ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
 
 
 
Η κληρονομιά που μας άφησαν
οι παππούδες, οι γιαγιάδες, οι μανάδες και οι πατεράδες μας,
επιβάλλουν
 
 
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ

ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ
 
ΚΑΙ
 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟΥ
 
ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ