Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Συμμετοχή των Λαικών Συνελεύσεων στην πορεία της Απεργίας 26/9










ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ……….. ΠΟΤΕ??

Σε καταρρακτώδη βροχή έρχονται τα μέτρα που θα πληρώσει, η καλλίτερα θα χρεωθεί ο Ελληνικός Λαός , πλην εκείνων βεβαίως που είναι στο μέλι και μην μου πείτε ότι λαϊκίζω γιατί όλοι αυτοί που παρελαύνουν από τα ΜΜΕ και κυρίως οι εκπρόσωποι της τρόικας εσωτερικού ας δοκιμάσουν να παίρνουν τον αξιοπρεπή μισθό των 586€ μικτά και χωρίς τριετίες. Όσοι αρθρώνουν λόγο για τα μέτρα εξαθλίωσης και κυρίως την δανειακή σύμβαση που αποτελεί μνημείο υποδούλωσης σε καιρό ειρήνης, σημειώνω ότι ούτε σε κατοχή δεν έχει υπογραφή όμοια της, είναι οι σφαγείς του λαού τους και θα πρέπει να αναλάβει ο ΟΗΕ την επικήρυξη τους. 

Σημασία έχει όμως ότι μια οικονομία που έτρεχε με την υπερηχητική ταχύτητα στο βάραθρο εξ’ αιτίας των προηγούμενων οικονομικών μέτρων , της ετοιμάζουμε την ταχύτητα του φωτός για να σκάσει το συντομότερο δυνατό στον πάτο, βιάζονται βλέπετε οι γερμανοί βιομήχανοι και επενδυτές, για να βάλουν επιτέλους στο χέρι κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή στο χέρι άσχετα σε ποιο οικονομικό τομέα ανήκει. Προσπαθούν να μετατρέψουν τα χαρτιά με φωτογραφίες ( ευρώ ) σε πραγματικές αξίες και τους εργαζόμενους σε φτηνά κινέζικα ανταλλακτικά.

Αλήθεια γνωρίζετε ότι με τις καταθέσεις των λαών του ευρωπαϊκού νότου μας δανείζουν οι σκληροί του βορρά?, ας μας πουν οι συνδικαλιστές μετά πόσα χρόνια από σήμερα θα ανακτήσουμε τις χαμένες εργασιακές συνθήκες δουλειάς και αμοιβής?? και ίσως σκεφτούμε πόση αξία έχει να κάνουμε χωριστές συγκεντρώσεις, πορείες και απεργίες.

Ένα όμως κανείς δεν θέλει να αναλύσει το πώς και με ποιο τρόπο θα έρθει ανάπτυξη σε μια εποχή που ο καπιταλισμός έχει πάψει προ πολλού να επενδύει ( εξ’ ου και η παγκόσμια οικονομική κρίση ) και αποταμιεύει κάθε σεντς που κερδίζει περιμένοντας την καταστροφή των δικών του μέσων παραγωγής και προετοιμάζεται για την ανάκαμψη της επόμενης μέρας.

Μια Επόμενη μέρα που θα βρει τους λαούς όχι μόνο εξαθλιωμένους έτοιμους να υποκύψουν σε κάθε βιασμό αλλά και ελλειμματικούς σε αριθμό. Γνωστό το έργο από την προηγούμενη παγκόσμια οικονομική κρίση το ζήτημα λοιπόν είναι τι κάνουμε πως αντιδρούμε αφού όλοι γνωρίζουμε και για τους τραπεζίτες και για τους επενδυτές και για τους βιομηχάνους και για τους πολιτικούς.

Γνωρίζουμε ακόμα και για τους αυτόκλητους υπερασπιστές του λαού, όλα τα γνωρίζουμε εκείνο που δεν γνωρίζουμε είναι το πώς θα αποτινάξουμε το τείχος που μας περιβάλλει ατομικά τον καθ’ ένα και ως μανιασμένος χείμαρρος να πνίξουμε να καταστρέψουμε κάθε εμπόδιο, για ζωή ,δημιουργία, δικαιοσύνη και ανεξαρτησία.

Ίσως όταν πια δεν θα έχουμε να χάσουμε τίποτα να αποτινάξουμε το τείχος όμως τότε τι θα έχει απομείνει ?? αυτοί θα πάρουν και τα συντρίμμια της χώρας , γιατί και αυτά θα έχουν αξία, πως μπορούμε να βλέπουμε τα παιδιά μας στην μιζέρια και χωρίς ελπίδα για να κρατάμε εμείς σφιχτά ιδιοκτησίες που δεν έχουμε στην ουσία??

Αν όχι τώρα πότε?? ας τρέξουμε σε κάθε λαϊκή συνέλευση της γειτονιάς μας να σταθούμε αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας, ας αγκαλιάσουμε κάθε εναλλακτική μορφή διακίνησης προϊόντων και ιδεών .

μέλος Λ.Σ. Αγ.Σοφίας

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Κάλεσμα των Λαϊκών Συνελεύσεων της Πάτρας στην Πλατεία Γεωργίου

Πάμε Πλατεία!

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 στις 19:00 


Εδώ και πολύ καιρό παίρνουν αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Το αποτέλεσμα των εκλογών το oνομάζουν λευκή επιταγή και συνεχίζουν!

Μετά από μία διετή επιδρομή σε μισθούς, συντάξεις, και σε θέσεις εργασίας, ήδη έχουν φέρει σε τέλμα τον λαό. Η ανεργία έχει εκτοξευθεί στο 25%, και μιλάμε για την επίσημη. Το 75% του λαού, ήδη βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας. Πάνω από 3.000 συμπολίτες μας, έχουν αυτοκτονήσει, απελπισμένοι από την ανέχεια. Κι αυτοί συνεχίζουν!

Σήμερα, η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς νέες περικοπές σε συντάξεις, μισθούς, κοινωνικά επιδόματα. Νέα χαράτσια έρχονται, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων είναι προ των πυλών. Όλη η δημόσια περιουσία, ξεπουλιέται και επίσημα. Ρεύμα, νερό, μεταφορές, δημόσια γη, υποδομές που δημιουργήθηκαν με τις δικές μας εισφορές, γίνεται βορά στους δανειστές μας και στους ντόπιους κοτζαμπάσηδες. Και συνεχίζουν!

Tον Μάιο του 2011 ξεκίνησε το λεγόμενο κίνημα των πλατειών που ξύπνησε τις αγωνιστικές διαθέσεις του κόσμου. Οι ανάγκη όμως για συσπείρωση και αλληλεγγύη ενεργοποίησε τα κύτταρα των πόλεων: τις γειτονιές, όπου οργανώθηκαν και λειτουργούν με την μορφή των συνελεύσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Συμμετέχουμε σ’ αυτές γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματα μας μπορούν να προέλθουν από εμάς. Δεν έχουμε μόνο υποχρεώσεις όπως θέλουν να μας πείσουν. Έχουμε και δικαιώματα και τα απαιτούμε!

Οι Λαϊκές Συνελεύσεις της Πάτρας καλούν όλους τους συμπολίτες μας, εργαζόμενους, ανέργους και τη νεολαία, στην Πλατεία Γεωργίου. Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, και ώρα 19:00 να δηλώσουμε παρόντες. Για να υπερασπίσουμε τις ίδιες μας τις ζωές. Τις ζωές των παιδιών μας. 

Για να τιμωρηθούν και να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Για να ανατραπεί αυτή η δολοφονική πολιτική και η κυβέρνηση. 

  • Δεν Χρωστάμε - Δεν πληρώνουμε χαράτσια, εκκαθαριστικά, δάνεια - Το Χρέος αυτό δεν είναι δικό μας - Είναι απεχθές - Ο Λαός απαιτεί να ελεγχθεί και να διαγραφεί! 
  • Όχι στο ξεπούλημα της χώρας - Το έργο της επιτροπής ιδιωτικοποιήσεων είναι παράνομο!
  • Ρεύμα, Νερό, Τηλέφωνο είναι αγαθά πρώτης ανάγκης. Να είναι φτηνά για όλους και δωρεάν για τους οικονομικά ασθενέστερους!
  • Δωρεάν Παιδεία & Υγεία για όλους! Όχι στη διάλυση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας!
  • Η λύση στα προβλήματά μας δεν βρίσκεται σε φασιστικά παραληρήματα που αποπροσανατολίζουν και διασπούν το λαό που θέλει να αγωνιστεί.
  • Πραγματική Δημοκρατία Τώρα! Ισότητα – Δικαιοσύνη – Αλληλεγγύη.

Παίρνουμε την τύχη μας στα χέρια μας! Συμμετέχουμε στις λαϊκές συνελεύσεις των γειτονιών μας (Αγ. Σοφία - Άνω Πόλη - Βραχνέικα). Παλέυουμε να δημιουργηθούν κι άλλες σε άλλες γειτονιές.

Λαϊκές Συνελεύσεις Πάτρας

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Πάμε Πλατεία!

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 στις 19:00 

Κάλεσμα Λαϊκής Συνέλευσης Πλατεία Γεωργίου 


Εδώ και πολύ καιρό έπαιρναν αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Το έγκλημα συνεχίζεται!

Μετά από μία διετή επιδρομή σε μισθούς, συντάξεις, και σε θέσεις εργασίας, ήδη έχουν φέρει σε τέλμα τον λαό. Η ανεργία έχει εκτοξευθεί στο 25%, και μιλάμε για την επίσημη. Το 75% του λαού, ήδη βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας. Πάνω από 3.000 συμπολίτες μας, έχουν αυτοκτονήσει, απελπισμένοι από την ανέχεια, και κάθε μέρα πλέον έχουμε από ένα τουλάχιστον νέο τέτοιο περιστατικό.

Και σήμερα, η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς. Σήμερα, η συγκυβέρνηση του αίσχους, αποφασίζει την γενοκτονία του Ελληνικού λαού, με νέες περικοπές σε συντάξεις, μισθούς, κοινωνικά επιδόματα. Νέα χαράτσια, σχεδιάζονται, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων είναι προ των πυλών. Όλη η δημόσια περιουσία, ξεπουλιέται και επίσημα. Ρεύμα, νερό, μεταφορές, υποδομές, και δημόσια γή, γίνεται βορά στους δανειστές μας.

Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι που ήρθαμε στην πλατεία, τον Μάιο του 2011 για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές και το μέλλον μας. Είμασταν εκεί γιατί γνωρίζαμε ότι οι λύσεις στα προβλήματα μας μπορούσαν να προέλθουν από εμάς, και είχαμε δίκιο.

Καλούμε όλους τους ανθρώπους, εργαζόμενους, ανέργους και τη νεολαία, στην Πλατεία Γεωργίου και πάλι. Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, και ώρα 19:00 να δηλώσουμε παρόν. Παρόντες για να υπερασπίσουμε τις ίδιες μας τις ζωές. Τις ζωές των παιδιών μας, και των συμπολιτών μας. 

Μας κήρυξαν πόλεμο, συνεχίζουν τις φονικές τους εχθροπραξίες, πρέπει να απαντήσουμε.


Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Να ανατραπεί η κυβέρνηση – να φύγει η επιτήρηση της Τρόικας.

Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.

· Δεν Χρωστάμε – Το Χρέος αυτό δεν είναι δικό μας – Είναι απεχθές – Ο Λαός απαιτεί να ελεγχθεί – Παύση Πληρωμών στους Τραπεζίτες – Διαγραφή του Χρέους!

· Όχι στο ξεπούλημα της χώρας – το έργο της επιτροπής ιδιωτικοποιήσεων είναι παράνομο!

· Ρεύμα, Νερό, Τηλέφωνο είναι αγαθά πρώτης ανάγκης – να είναι φτηνά για όλο τον κόσμο και δωρεάν για όσους δεν μπορούν! 


· Δωρεάν Παιδεία & Υγεία για όλους! 
  Καμμιά ανοχή στη διάλυση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας!

· Πραγματική Δημοκρατία Τώρα!

· Ισότητα – Δικαιοσύνη - Αξιοπρέπεια!


Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!