Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Αύριο Παρασκευή 30/3 στις 9:00 πμ η διανομή των παραγγελιών πατάτας

Αύριο, Παρασκευή 30 Μαρτίου, στις 9:00 πμ, στο πάρκινγκ του Παμπελοποννησιακού Σταδίου θα γίνει η διανομή των παραγγελιών πατάτας απο τους παραγωγούς του Νευροκοπίου που είχαν συγκεντρωθεί από τις Λαικές Συνελέυσεις. Όποιος έχει παραγγείλει αλλά και όποιος διατίθεται να βοηθήσει για την διανομή να είναι εκεί.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση για τις διαδηλώσεις του λαού την 25η Μαρτίου


Στις 25 Μάρτη, γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό του λαού, ενάντια στο τυραννικό καθεστώς που είχαν επιβάλλει οι Έλληνες και Τούρκοι κοτζαμπάσηδες. Από τις προηγούμενες εβδομάδες οι Λαϊκές Συνελεύσεις των γειτονιών της Πάτρας είχαν αποφασίσει να οργανώσουν διαμαρτυρία, θεωρώντας ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί η μέρα είναι με την αντίσταση του λαού ενάντια στους σύγχρονους κοτζαμπάσηδες, την Τρόικα, το ΔΝΤ, την παράνομη κυβέρνηση της Ελλάδας  και τα τσιράκια της.

Από νωρίς το πρωί η αστυνομία έδειξε τις διαθέσεις της, προσάγοντας μέλη Λαϊκών Συνελεύσεων, φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς και άλλους συναγωνιστές οι οποίοι προφανώς "παρανομούσαν" με το να στέκονται στη γωνία Αγ. Νικολάου και Ρήγα Φεραίου ή με το να προχωρούν στους δρόμους του κέντρου. Μάλιστα η πράξη αυτή έγινε τελείως παράνομα μιας και η επικαλούμενη εξακρίβωση στοιχείων θα μπορούσε να γίνει στο σημείο ελέγχου με τα μέσα που διαθέτουν οι αστυνομικές αρχές και να μην προσαχθεί κανείς στο κτήριο της ασφάλειας. Ιδιαίτερα προκλητική ήταν και η συμπεριφορά του Αστυνομικού Διευθυντή ο οποίος επανειλημμένα και σε διαφορετικές στιγμές τόνισε ότι "Δε θα κάνετε τίποτα", "Μην τολμήσετε να πάτε προς την παρέλαση", "Σας ξέρουμε και θα τα πούμε από αύριο" και απηύθυνε και άλλες τέτοιου είδους απειλές.

Εξαιτίας των παραπάνω, τα μέλη των Λαϊκών Συνελεύσεων μαζί με άλλους συλλογικούς φορείς της πόλης συγκεντρώθηκαν σε άλλο σημείο, από το οποίο ακολούθησε πορεία προς την Αγ. Νικολάου. Η πορεία υπερδιπλασιάστηκε στη διαδρομή, από πολίτες που ενώνονταν μαζί μας, ενώ η θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξε ο κόσμος στην γωνία Αγ. Νικολάου και Μαιζώνος, ήταν ενδεικτική των διαθέσεων. Πολίτες σηκώνονταν από τις καφετέριες και έμπαιναν στην πορεία, η οποία κατευθύνθηκε προς την εξέδρα των επισήμων παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας. Βλέποντας αυτό το ασυγκράτητο αποφασισμένο ποτάμι κόσμου, διμοιρίες ΜΑΤ επιτέθηκαν με γκλόμπ και χημικά σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, προσπαθώντας να διαλύσουν την πορεία. Η προσπάθειά τους όμως δεν απόδωσε. Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε με συνθήματα και παλμό, ο κλοιός της αστυνομίας έσπασε και οι διαδηλωτές πέρασαν μπροστά στον κόσμο που τους καταχειροκροτούσε.

Η χθεσινή ημέρα, στην Πάτρα και σε όλη την Ελλάδα, έδειξε την τρομοκρατία του κράτους, που αντιμετωπίζει πλέον τους πολίτες ως εχθρούς. Η χθεσινή ημέρα έδειξε ότι οι εκπρόσωποι της παράνομης κυβέρνησης δεν έχουν καμία λαϊκή νομιμοποίηση, αφού για να μπορέσουν να σταθούν στις εξέδρες έπρεπε να παρατάξουν τις αστυνομικές δυνάμεις σαν κατοχικό στρατό.

Έδειξε επίσης πως ο Λαός πλέον δεν τους φοβάται. Δεν φοβάται ούτε τους δωσίλογους πολιτικούς, τους οποίους αναζητά σε κάθε ευκαιρία για την απόδοση δικαιοσύνης, ούτε και τους σύγχρονους γενίτσαρους, τις δυνάμεις καταστολής.

Δε μας λυγίζουν οι απαγορεύσεις, η τρομοκρατία της αστυνομίας και των ΜΜΕ. Δε μας σταματούν η βία και οι προσαγωγές.

Συνεχίζουμε, παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, οργανωνόμαστε και αντιστεκόμαστε σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πλατεία, σε κάθε δρόμο.

Ή θα φύγουν αυτοί, ή θα τους διώξουμε εμείς!




Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ!


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! Αυτό που έγινε στην πραγματικότητα, αλλά σύσσωμα τα ΜΜΕ προσπαθούν να αποκρύψουν, είναι ότι με το PSI η χώρα πτώχευσε. Κυβέρνηση και τρόικα υποθηκεύσανε τη χώρα για να πληρωθεί στους τοκογλύφους δανειστές ένα χρέος, το οποίο δε δημιούργησε ο ελληνικός λαός!

Δε θα τους αφήσουμε όμως να μας κάνουν σύγχρονους ‘‘ραγιάδες’’!

Ο λαός έχει ιστορική μνήμη! Σήμερα τιμάμε τους αγωνιστές που δεν προσκύνησαν αρχόντους και κοτζαμπάσηδες. Τους τιμάμε κάνοντας το δικό μας αγώνα. Ορθώνοντας το ανάστημά μας στους νέους κοτζαμπάσηδες κι αρχόντους, ντόπιους και ξένους! Δεν ξεχνάμε ποιοι ξεπουλούν το μόχθο μας, ποιοι ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μιας χούφτας κεφαλαιούχων. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή τους, οργανωνόμαστε στις γειτονιές μας και βάζουμε ξανά στην καθημερινότητά μας έννοιες όπως η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα, η δημοκρατία! Έχουμε τη δύναμη! Παίρνουμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας στα χέρια μας!

Και την 25η Μαρτίου ο λαός βροντοφωνάζει:

  • ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΑΠΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ- ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ
  • ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ- ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΕ

Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους. Η 25η Μαρτίου και η Ελληνική Επανάσταση στον καιρό του Μνημονίου και της Τρόικας ξαναγίνονται επίκαιρα. Διεκδικούμε πάλι σήμερα την ανεξαρτησία μας και την προκοπή του τόπου μας. Αρνούμαστε αυτή τη μέρα να τη γιορτάζουμε μαζί με τους πρωταγωνιστές της υποτέλειας, αρνούμαστε αυτή τη μέρα να στεκόμαστε πλάι στους σύγχρονους κοτζαμπάσηδες.

Να φύγουν όσοι παραδίδουν τη χώρα στους τοκογλύφους και στην τρόικα
Να φύγουν όσοι προσδοκούν να είναι "άξιοι" συνεχιστές της υποτέλειας

Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΔΙΑ!

Διεθνής Πορεία στην Αθήνα - Είμαστε όλοι Έλληνες


Πολλοί μας ερωτούν: Γιατί πάτε στην Αθήνα;
Η απάντηση είναι απλή :Από την υποχρέωση που αισθανόμαστε να μην αφήσουμε μόνο του στην τύχη του τον κόσμο που μένει στην Ελλάδα.


Είμαστε όλοι Ελληνες και όλοι οι Ελληνες είμαστε εμείς!

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι μια χώρα χάνει την πολιτική και οικονομική της κυριαρχία επειδή αυτό υπαγορεύουν οι αγορές και τα οικονομικά συμφέροντα , ενώ οι ωφελημένοι, οι κερδοσκόποι και οι υπαίτιοι αποποιούνται των ευθυνών τους. Δεν μπορούμε να επιτρεψουμε στην Ευρωπη να παρακολουθεί ως απλος παρατηρητης ,πως αρπάζονται απο εναν λαο τα ονειρα του για το μελλον. Διότι τα αβασταχτα μετρα των αιματηρων περικοπων που εχουν επιβληθει εξαναγκαστικά ειναι στην ουσία πραξικοπημα εναντιον της ευρωπαικης δημοκρατίας και μια συνειδητη προσπαθεια να καταπνίξουν την κοινωνια των πολιτών. Η παγκόσμια οικονομική πολιτική εξευτελίζει ολόκληρη την Ευρώπη και κυρίως την Ελλάδα, ηθικά και υλικά!


Είμαστε αλληλέγγυοι με τους απεργούς της Ελλάδας!
Είμαστε αλληλέγγυοι με τους εργαζόμενους που καταλαμβάνουν νοσοκομεία και επιχειρήσεις!
Είμαστε αλληλέγγυοι με όλους αυτούς που κοπιάζουν στην γεωργία και τον τουρισμό, συχνά για έναν μισθό πείνας . 

Εδώ θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι και στην Γερμανία δεν μπορεί να ζήσει πια κάνεις μόνο από χειρωνακτικές εργασίες, διότι οι κατώτατοι μισθοί είναι πλέον πολύ χαμηλοί. Και είμαστε αλληλέγγυοι και με όλους αυτούς που βρίσκονται στο χαμηλότερο σκαλοπάτι του εξευτελισμού, τους άρρωστους, τους ανήμπορους, τους ηλικιωμένους τους άνεργους νέους! Δεν πρέπει να τέλος να ξεχνάμε αυτούς που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους αναζητώντας καταφύγιο στην Ευρώπη.

Σήμερα η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και αύριο;
Γιαυτό κάνουμε αυτήν την πορεία προς την Αθήνα, το March to Athens!
Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο την αλληλλεγγυη μας, θελουμε να ταρακουνησουμε, θελουμε μια Ευρωπη, μια επανασταση!

Ενωμένοι είμαστε δυνατοί!


Θα συναντηθούμε στις 2 του Μάη στην Πάτρα και από εκεί θα βαδίσουμε όλοι μαζί μέσα από 11 σταθμούς προς την Αθηνα!
Θα συμμετέχουμε στις διεθνείς ήμερες δράσης από τις 12-15 Μάη στην Αθήνα.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Αποφάσεις Συνέλευσης Πράτσικα 18/3

Σημερα πραγματοποιηθηκε η δευτερη συνελευση Αγ.Ιωάννη Πράτσικα - Αγ.Τριάδας - Ψαροφαϊου.

Αποφασιστηκαν τα εξης :

1) Καταψηφιστηκε η προταση της κεντρικης συνελευσης για δημιουργια συντονιστικου σχηματος.

2) Προταθηκε και ψηφιστηκε ομοφωνα η εξορμηση για ενημερωση στη γειτονια μεσα στην εβδομαδα.Να γινει μοιρασμα ενημερωτικων φυλλαδιων σε καθε σπιτι και καταστημα της περιοχης για να γνωριζουν οι κάτοικοι και καταστηματάρχες την ύπαρξη της συνέλευσης οπως επισηςκαι τους σκοπους της.

3) Αποφασίστηκε συνάντηση για τη συγγραφή κειμένου για την εξόρμηση αυριο το απογευμα στις 18.00 μ.μ.για να συνταξουν ενα νεο.

4) Προταθηκε, και θα μπει προς ψηφιση στην επομενη συνελευση,μια δραση ανα εβδομαδα με πρωτη την επισκεψη στον προεδρο της ΔΕ.Υ.ΑΠ. για το χαρατσι στους λογαριασμούς.

Η επόμενη συνέλευση θα γίνει το Σαββατο στις 18.00 μ.μ. 24/3/2012 λόγω παρέλασης.

Αποφάσεις συνέλευσης Αγ.Σοφίας 17/03/2012

Στην σημερινή συνέλευση έγινε μια συζήτηση για την στοχοθεσία, το μέλλον, την οργάνωση και τη μαζικοποίηση της συνέλευσης. Επίσης, κουβεντιάστηκε το θέμα της 25ης Μαρτίου και των εκλογών του ΠΑΣΟΚ. Αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Η συνέλευση του επόμενου Σαββάτου 24/03 να αφιερωθεί στο ζήτημα της Υγείας και του Φαρμάκου. 
  • Χωριστήκαμε σε έξι θεματικές ομάδες (πχ ομάδα ενημέρωσης, ομάδα εκπαίδευσης, ομάδα για εύρεση χώρου κ.α) που θα ασχοληθούν με συγκεκριμένα θέματα η καθεμία. 
  • Παλλαϊκή συμμετοχή στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου. 
  • Στήριξη της Πρωτοβουλίας Ανέργων που θα συνεδριάσει ξανά την Τρίτη 20/03 στις 18.00 στο Εργατικό Κέντρο. 
  • Μοίρασμα στην γειτονιά την Παρασκευή 23/03 στις 18.00. Το ραντεβού είναι στην πλατεία Αγίας Σοφίας έξω από το καφενείο του Αργύρη.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η τρομοκρατία δεν μας σταματά!

Είναι γνωστή σε όλους μας πλέον η απάντηση που δίνει η πραξικοπηματική συγκυβέρνηση των μνημονίων και της εξαθλίωσης στην όλο και μεγαλύτερη λαϊκή οργή που εκφράζεται με κινητοποιήσεις, πορείες, συνελεύσεις και δράσεις σε γειτονιές και χώρους δουλειάς. Η απάντηση είναι η τρομοκρατία. Τρομοκρατία μέσω διλημμάτων περι χρεοκοπίας, καταστροφής και κατάρρευσης αλλά και μέσω των δυνάμεων καταστολής και της πρωτοφανούς βίας που ασκούν πλέον σε κάθε μερίδα του λαού που κινητοποιείται.

Σ'αυτά τα πλαίσια και οι προσαγωγές και συλλήψεις, ενίοτε και "προληπτικές", έχουν γίνει συχνό φαινόμενο. Γενικευμένες συλλήψεις που συνοδεύονται από αστυνομική βία και παράνομη κράτηση προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τον κόσμο που κινητοποιείται διεκδικώντας τα αυτονόητα. Αντίστοιχα γεγονότα είχαμε και στην τελευταία μεγάλη λαϊκή διαδήλωση στο σύνταγμα στις 12 Φλεβάρη καθώς και στη πρόσφατη διαδήλωση φοιτητικών συλλόγων στα Ιωάννινα.

Οι λαϊκές συνελεύσεις Πάτρας δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε αγωνιζόμενη μερίδα του λαού. Δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία είτε εκφράζεται με πολιτικά διλήμματα είτε με φυσική καταστολή δεν θα μας σταματήσει. Καλούμε όλο το λαό να την απαντήσει με τους αγώνες και την πάλη του για ανατροπή αυτής της πολιτικής εξαθλίωσης και ξεπουλήματος!

Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων από τις κινητοποιήσεις!
Καμιά κατηγορία - δίωξη εναντίων ανθρώπων που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις!
Απαντάμε στην τρομοκρατία με τους αγώνες μας! 
Δεν μας τρομοκρατούν - Δεν μας καταστέλλουν!

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Πρόσκληση Σε Ανοικτή Γενική Συνέλευση από το Νοσοκομείο Αιγίου

Δημοσιεύουμε το κείμενο όπως μας εστάλη από το σωματείο:


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                
Γ.Ν .ΑΙΓΙΟΥ ’’Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ’’


                            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΠΡΟΣ
.Σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα
.Εργαζομένους στο χώρο της Υγείας
.Κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη

Οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Αιγίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει, προχωρούν την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 σε  τρίωρη στάση εργασίας από τις 10πμ-1μμ με παράλληλο κλείσιμο της γραμματείας εξωτερικών ιατρείων(μη είσπραξη των 5 ευρώ).
Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί  Ανοιχτή Γενική Συνέλευση στο χώρο των συνελεύσεων(-2) με θέμα:
                  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ
    ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΝΟΣΕΙ
Θεωρούμε αναγκαία αυτή την εκδήλωση ενημέρωσης των σωματείων και κάθε πολίτη προκειμένου να γίνουν γνωστές οι δραματικές εξελίξεις του χώρου μας που μας αφορούν όλους.
Αγωνιζόμαστε για
.Αναβαθμισμένη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία στην υπηρεσία του πολίτη.
.Για να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών.
.Για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας με μόνιμο προσωπικό.
.Για την άμεση κάλυψη του νοσοκομείου μας σε υλικά και φάρμακα.
.Για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ. 


Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Νέα Συνέλευση Αγ.Ιωάννη Πράτσικα - Ψαροφαιου

Την Κυριακή 11/3/2012 στις 11.00 π.μ., στο καφενείο ''ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ'', Μιχαήλ Ψελλού και Σαριπόλου, περιοχή Άγιου Ιωάννη Πράτσικα,  θα πραγματοποιηθεί Λαϊκή Συνέλευση. Καλούνται όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να συμμετάσχουν!

Ανακοίνωση για προμήθεια φθηνών προϊόντων από παραγωγούς


Ανακοίνωση για όσους επιθυμούν παραγγελίες

Οι Λαϊκές Συνελεύσεις Γειτονιών Πάτρας με πρωτοβουλία τους οργανώνουν την πώληση πατάτας απευθείας από τους παραγωγούς Νευροκοπίου και Βροντούς, χωρίς μεσάζοντες. Σε συνεργασία με πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου και της Βροντούς, θα διατεθούν πατάτες στη τιμή 5¤ τα 15 κιλά και 10¤ τα 30 κιλά. Οι Συνελεύσεις Γειτονιών καλούν τους κατοίκους της Πάτρας , που επιθυμούν να προμηθευτούν το παραπάνω προϊόν να καλέσουν στα τηλέφωνα 6942559415 , 6945866861 ή στο email:   stodromo@yahoo.gr για να παραγγείλουν δίνοντας τα στοιχεία τους και την ποσότητα. Τελευταία ημερομηνία παραγγελίας είναι η Κυριακή 18-3-2012, αμέσως μετά ο παραγωγός θα έρθει στην Πάτρα για την διανομή του προϊόντος. Σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση και για άλλα προϊόντα.

Ανακοίνωση για όσους παραγωγούς επιθυμούν να διαθέτουν φθηνά προϊόντα με τον ίδιο τρόπο.

Παρακαλούνται οι παραγωγοί από το Νομό Αχαΐας που επιθυμούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε  χαμηλές τιμές χωρίς μεσάζοντες να ενημερώσουν στα στα τηλέφωνα 6942559415 , 6945866861 ή στο email: stodromo@yahoo.gr

Λαϊκές Συνελεύσεις Γειτονιών Πάτρας

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Κεντρική Συνέλευση Κυριακή 11/3

Την Κυριακή 11/3 στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα πραγματοποιηθεί Κεντρική Συντονιστική Συνέλευση των γειτονιών τις Πάτρας. Θα συζητηθούν ζητήματα όπως η δημιουργία Λαικών Συνελεύσεων και σε γειτονιές που δεν υπάρχουν καθώς και οι επόμενες κεντρικές δράσεις των Λαικών Συνελέυσεων. Να είμαστε όλοι εκεί.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

2η Πανπατραική Συνέλευση Ανέργων


Σήμερα έγινε η δεύτερη συνέλευση ανέργων στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Εγινε  συζήτηση για τα αιτήματα που πρέπει να μας προσανατολίζουν το επόμενο διάστημα και τις δράσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

Πιο συγκεκριμένα,η συζήτηση περιστράφηκε γυρω απο τα εξής: το πρώτο και βασικό είναι το αίτημα για δουλειά και εξάλειψη της ανεργίας και της φτώχειας. Αιτήματα που επίσης κουβεντιάστηκαν είναι η εγγραφή όλων των ανέργων στον ΟΑΕΔ και επίδομα ανεργίας σε όλους, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν μετακίνηση με τις αστικές συγκοινωνίες, εγγραφή και παραμονή των ανέργων στα σωματεία.

Εγινε ενημέρωση για το κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο που θα αρχίσει να λειτουργεί τις επόμενες μέρες και  για κινήματα αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης όπως αυτο που περιγράφει το μειλ που εχει στείλει ο Κυριάκος. Επίσης ενημέρωση έγινε για αντίστοιχη πρωτοβουλία ανέργων στην Αθήνα η οποία καλεί σε πορεία στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη στις 15/3. Τονίστηκε η ανάγκη συντονισμού με τους εργαζόμενους και τους φοιτητες όπως και το οτι τέτοιες δράσεις θα μας οδηγήσουν σε καλύτερη οργάνωση που είναι απαραίτητη

Αποφάσεις - δράσεις:
1. Παρέμβαση στο δημαρχείο την Παρασκευή 9/3 στις 9 π.μ.
2. Νέα συνέλευση την Τρίτη και κάθε Τρίτη στις 6 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο
3. Εξόρμηση στον ΟΑΕΔ Δευτέρα και Τρίτη 12 & 13/3
4. Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ την Πέμπτη 15/3

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012