Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ψήφισμα κεντρικής συνέλευσης γειτονιών Πάτρας

Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι που οργανωνόμαστε στις γειτονιές και στις πλατείες της Πάτρας για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές και το μέλλον μας. Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν από εμάς.

Καλούμε όλους τους ανθρώπους, εργαζόμενους, ανέργους, τη νεολαία, όλη την κοινωνία να συμμετέχουν στη λαϊκή συνέλευση της γειτονιάς τους ή να δημιουργήσουν μία συνέλευση σε όποια γειτονιά δεν υπάρχει και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Να δημιουργήσουμε εστίες αντίστασης σε όλη την πόλη, μέσα στις οποίες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.

Δεν αναγνωρίζουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου και παλεύουμε για την ανατροπή της. Ο λαός ποτέ δε συναίνεσε και δε θα συναινέσει στην καταστροφή που ετοιμάζουν γι ‘αυτόν!

Δε σταματάμε τον αγώνα μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα , Τράπεζες, Μνημόνια, Δανειακές Συμβάσεις και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!

ΙΣΟΤΗΤΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ!

Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δε δόθηκε ποτέ!

Αποφάσεις Λαϊκής Συνέλευσης Αγίας Σοφίας 17/12

Στη σημερινή λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της Αγίας Σοφίας, η οποία ήταν εξίσου μαζική (ίσως και περισσότερο) από την προηγούμενη, αποφασίσαμε τα εξής:

1) Αρχίσαμε να κάνουμε πράξη αυτό που είχαμε αποφασίσει την προηγούμενη φορά, δηλαδή να μαζεύουμε αντίγραφα λογαριασμών της ΔΕΗ για να οργανώσουμε καλύτερα την αντίσταση στη γειτονιά, όταν και αν "χτυπήσουν" για να κόψουν το ρεύμα. Έφερε αρκετός κόσμος αντίγραφα, συνεχίζουμε ακάθεκτοι για να μαζέψουμε περισσότερα.

2) Συνεχίζουμε να ενημερώνουμε όλο και περισσότερο κόσμο, φίλους, συγγενείς και γείτονες για την αυριανή κεντρική συνέλευση όλων των γειτονιών της Πάτρας , η οποία θα γίνει αύριο Κυριακή στις 18:00 στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην πλατεία Γεωργίου.

3) Συνεχίζουμε την επεξεργασία για το ανταλλακτικό εμπόριο, για την πρακτική του οβολού και θα δρομολογήσουμε όταν αυτό είναι εφικτό να βρούμε τους παραγωγούς στη λαϊκή αγορά της περιοχής.

4) Κάθε δεύτερη συνέλευση να είναι ημέρα δράσης για τη γειτονιά. (Υπάρχουν ιδέες για διοργάνωση πορειών μέσα στη γειτονιά κ.ά.) 

5) Συνεχίζουμε να συγκροτούμε ακόμα πιο οργανωμένα τις ομάδες παιδείας, υγείας, ανεργίας/εφεδρείας, ενημέρωσης, ψυχαγωγίας.

6) Διοργανώνουμε γλέντι την Παρασκευή στις 19:30 στο καφενείο του Αργύρη και σας καλούμε όλους για να γνωριστούμε καλύτερα και να διασκεδάσουμε με λαϊκή μουσική. Όποιος μπορεί ας φέρει από το σπίτι κανά μεζέ για να τη βγάλουμε φθηνότερα. Επίσης κάποιοι γονείς προσφέρθηκαν να φέρουν παιχνίδια που δε χρησιμοποιούν πλέον τα παιδιά τους και να τα δώσουν σε άλλα παιδιά. 

7) Η επόμενη συνέλευση θα γίνει το Σάββατο στις 7 Ιανουαρίου στις 16:00 στο καφενείο του Αργύρη.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ!

Πριν περίπου ένα μήνα ανακοινώθηκε ο κατάλογος με τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που εισάγονται στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Δρόμοι, αεροδρόμια, λιμάνια, ενέργεια βγαίνουν στο σφυρί για να ικανοποιηθούν οι ορέξεις της «τρόικα», στο όνομα του χρέους. Δεν τους φτάνει η οικονομική εξόντωση του ελληνικού λαού, θέλουν να ξεπουλήσουν και ολόκληρο τον εθνικό πλούτο.
Μέσα σε αυτόν το μακρύ κατάλογο βρίσκεται και ο ΟΛΠΑ μαζί με όλη την περιουσία του. Δηλαδή και το παλιό λιμάνι που δεσμέυθηκαν πως θα δινόταν στο Δήμο της Πάτρας για χρήση των πολιτών. Φαίνεται ξεκάθαρα πως η πρόθεση της κυβέρνησης ήταν εξαρχής η ιδιωτικοποίηση ολόκληρου του θαλάσσιου μετώπου της πόλης. Κι ας διαβεβαίωνε σε πανηγυρικούς τόνους ο “πολύς” κ. Πάγκαλος τον Οκτώβρη του 2010 ότι η Πάτρα θα αποκτούσε, μετά από πολλά χρόνια, μέτωπο στη θάλασσα. Κι ας δημαγωγούσαν ασύστολα οι “τοπικοί άρχοντες” ότι “επιτέλους οι δημότες θα μπορούν να κάνουν τη βόλτα τους στην παραλιακή ζώνη”. Όλοι γνώριζαν και όλοι έκαναν την πάπια! Δήμαρχοι, βουλευτές, πολιτευτές, πολιτικές και δημοτικές παρατάξεις. Κανένας σήμερα δεν δικαιούται να δηλώσει άγνοια.
Υπάρχουν συγκεκριμένες και πολύ σοβαρές ευθύνες για τη σημερινή εξέλιξη. Φταίνε οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, οι καλύτεροι υπάλληλοι της τρόικα. Φταίνε οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με αυτό το τόσο σοβαρό για την πόλη ζήτημα. Ήταν πολύ απασχολημένοι να ψηφίζουν τα μνημόνια και τα πιο αντιλαϊκά μέτρα από την εποχή της χούντας. Φταίει η κρατικοδίαιτη διοίκηση του ΟΛΠΑ που έβαζε εμπόδια στη διεκδίκηση του θαλασσίου μετώπου από τους πολίτες, κερδίζοντας χρόνο για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Άξιος ο παχυλός μισθός τους.
Φταίει και η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος γιατί ποτέ δε διεκδίκησαν ουσιαστικά. Από το Μάιο η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο, ενώ ούτε με την επίσημη ανακοίνωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠΑ ίδρωσε τ' αυτί τους. Πέρασε πάνω από ένας μήνας και φτάσαμε στο παρά πέντε, για να συζητηθεί το θέμα στο Δημ.Συμβούλιο. Κι όσο για την ουσία, εκεί που θα 'πρεπε να έχει χώρους πρασίνου και αναψυχής που τόσο έχει ανάγκη ο κόσμος της πόλης, ο κ. Δήμαρχος πρότεινε αξιοποίηση μέσω τσιμεντοποίησης για τους λίγους (συνεδριακό κέντρο, ενυδρείο, μαρίνα για πολυτελή σκάφη, κλπ).
Είναι καιρός να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Δε θα επιτρέψουμε να μας αποκλείσουν απ' τη θάλασσά μας. Δε θα παραδώσουμε το θαλάσσιο μέτωπο σε ιδιωτικά συμφέροντα. Δεν ξεπουλάμε τη δημόσια περιουσία σ' αυτούς που μας οδηγούν στη φτώχεια και την ανέχεια. Απαιτούμε την άμεση απόδοση του παραλιακού μετώπου στο λαό της Πάτρας.
Η αντίσταση ενάντια στα χαράτσια μας δείχνει ότι η οργάνωση και κινητοποίηση του απλού κόσμου είναι η μόνη που μπορεί να επιβάλλει φιλολαϊκές λύσεις. Κάθε γειτονιά να γίνει πυρήνας αντίστασης στις ιδιωτικοποιήσεις, πυρήνας διεκδίκησης του δικαιώματός μας για πρόσβαση στη θάλασσα.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ! ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΕΥΜΑ!


Μετά απο μαζική κινητοποίηση των λαϊκών συνελεύσεων, των σωματείων και των μαζικών φορέων της Πάτρας στη συνεδρίαση της 16/11, το Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε ομόφωνα ότι καλεί το λαό της Πάτρας να μην πληρώσει το αντισυνταγματικό, βάρβαρο και κοινωνικά άδικο χαράτσι και ότι στηρίζει τον αγώνα των πολιτών! Στο ΚΕΠ του Δήμου λειτουργεί γραφείο για την συλλογή στοιχείων για νομική προσφυγή (εξώδικο) και για καταγγελίες διακοπών ώστε να γίνεται επανασύνδεση. (τηλ: 2610-243201)
Παράλληλα, οι λαικές συνελέυσεις των γειτονιών της Πάτρας μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους και με τη στήριξη άλλων φορέων προχώρησαν σε αποκλεισμό του κεντρικού κτιρίου της ΔΕΗ στις 21 & 22/11 ώστε να μην δοθεί στα συνεργεία καμμιά κατάσταση με παροχές για διακοπή. Αυτή η κινητοποίηση σε συνδυασμό με αντίστοιχες κινήσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα πίεσε ιδιαίτερα την διοίκηση της ΔΕΗ και την κυβέρνηση, μιας και τους στέρησε τη δυνατότητα να εισπράττουν έσοδα.
Την Πέμπτη 1/12, μέρα γενικής απεργίας, το απόγευμα έγινε συγκέντρωση απο λαϊκές συνελέυσεις, φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία και φορείς της πόλης και διαδήλωση ενάντια στο χαράτσι. Ο λαός της Πάτρας δήλωσε μαζικά την αντίθεση του στην πολιτική που φέρνει εξαθλίωση, φτώχεια, ανεργεία, ξεπούλημα. Δεν είναι διατεθιμένος να υποταχτεί και θα αντισταθεί συλλογικά κι αποφασισμένα.
Με αυτές τις κινητοποιήσεις δόθηκε το μήνυμα οτι αν τολμήσουν να κόψουν το ρεύμα έστω και σε ένα σπίτι θα έρθουν αντιμέτωποι με τη λαϊκή οργή και αντίσταση. Αναγκάστηκαν να στείλουν νέα εγκύκλιο. Παράταση 80 ημερών, δυνατότητα διακανονισμού, απαλλαγή επιπλέον ομάδων, επιτροπές που θα εξετάζουν την αδυναμία πληρωμής, κλπ, δείχνουν ξεκάθαρα οτι ο εκβιαστικός και ανήθικος τρόπος που είχαν επιλέξει ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ. Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση υποχωρεί, αδυνατώντας να περάσει το μέτρο όπως αρχικά σχεδίαζε, και προσπαθεί να εξασφαλίσει έστω και την όποια είσπραξη. Ότι αρπάξει δηλαδή.
Αυτή η επιτυχία δείχνει οτι ο λαός έχει δύναμη! Όταν οργανώνεται και αντιστέκεται συλλογικά δεν υπάρχει αντίπαλος που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα! Τώρα που γίνεται σαφες οτι ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΕΥΜΑ, κανένας να μην πληρώσει το βάρβαρο αυτό χαράτσι!
Πιέζουμε και απαιτούμε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Δήμου! Κανένας συμπολίτης μας δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα! Εμποδίζουμε τις διακοπές παροχής – επανασυνδέουμε το ρεύμα! Αν τολμήσουν να κάνουν διακοπές δηλώνουμε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε εκ νέου αποκλεισμό της ΔΕΗ!
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να οργανωθούν στις λαϊκες συνελέυσεις της γειτονιάς τους και να δημιουργήσουν νέες όπου δεν υπάρχουν! Αξιοπρέπεια – Αλληλεγγύη – Αντίσταση!
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΙΚΑ!