Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Εξελίξεις στη μάχη απέναντι στο χαράτσι!

Την Τετάρτη 16/11 πραγματοποιήθηκε μαζική λαϊκή κινητοποίηση όλων των λαϊκών συνελεύσεων, των σωματείων και των μαζικών φορέων της Πάτρας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπο την πίεση κατοίκων, εργαζόμενων, φοιτητών, πολιτών το Δημ.Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι καλεί το λαό της Πάτρας να μην πληρώσει το βάρβαρο και κοινωνικά άδικο χαράτσι και ότι στηρίζει τον αγώνα των πολιτών με νομική υποστήριξη αλλά και διάθεση συνεργείων για την επανασύνδεση του ρεύματος!

Από την Τρίτη 22/11 στο ΚΕΠ του Δήμου θα λειτουργεί γραφείο για το ζήτημα του «χαρατσιού» για την ενημέρωση, την συλλογή πληροφοριών για νομική προσφυγή και για καταγγελίες διακοπών ώστε να γίνεται η επανασύνδεση. (τηλέφωνο: 2610-243201)

Παράλληλα οι λαικές συνελέυσεις των γειτονιών της Πάτρας μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους και με τη στήριξη άλλων φορέων προχώρησαν σε αποκλεισμό του κεντρικού κτιρίου της ΔΕΗ την Δευτέρα 21 & Τρίτη 22/11 ώστε να μην δοθεί στα συνεργεία καμμιά κατάσταση με παροχές για διακοπή. Αυτή η κινητοποίηση σε συνδυασμό με αντίστοιχες κινήσεις που έγιναν σε όλη την ελλάδα πίεσε ιδιαίτερα την διοίκηση της ΔΕΗ μιας και τους στέρησε τη δυνατότητα να εισπράττουν έσοδα. Με αυτή την πίεση και με τη διάθεση του κόσμου ο αποκλεισμός να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, ο περιφερειακός διευθυντής Πελοπονήσου κ.Μυλωνάς δήλωσε ότι δεν θα γίνει καμμιά διακοπή που να αφορά λογαριασμούς με το ειδικό τέλος ακινήτων τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας!

Η δήλωση αυτή δείχνει ότι ο αγώνας μας όταν είναι μαζικός, ουσιαστικός και αποφασιστικός πιάνει τόπο και φέρνει αποτελέσματα. Σε καμμιά περίπτωση όμως δεν εφησυχάζουμε από τις δύο αυτές αποφάσεις που πετύχαν οι λαικές κινητοποιήσεις. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανυπακοή στο χαράτσι! Κανένας να μην πληρώσει το κοινωνικά βάρβαρο αυτό μέτρο!

Πιέζουμε και απαιτούμε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Δήμου και η δήλωση-δέσμευση της ΔΕΗ! Κανένας συμπολίτης μας να μη μείνει χωρίς ρεύμα! Εμποδίζουμε τις διακοπές ηλεκτροδότησης – επανασυνδέουμε το ρεύμα! Αν γίνουν διακοπές δηλώνουμε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε εκ νέου αποκλεισμό της ΔΕΗ!

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να οργανωθούν στις λαικες συνελέυσεις της γειτονιάς τους και να δημιουργήσουν νέες όπου δεν υπάρχουν! Αξιοπρέπεια – Αλληλεγγύη – Αντίσταση!

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΟΙΚΑ!

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ! ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ!

Μετά από μαζική λαϊκή κινητοποίηση όλων των λαϊκών συνελεύσεων, των σωματείων και των μαζικών φορέων της Πάτρας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμος αποφάσισε ομόφωνα ότι καλεί το λαό της Πάτρας να μην πληρώσει το βάρβαρο και κοινωνικά άδικο χαράτσι και ότι στηρίζει τον αγώνα των πολιτών της Πάτρας με νομική υποστήριξη αλλά και διάθεση συνεργείων για την επανασύνδεση του ρεύματος!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, στη συνεδρίασή του την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011, συζήτησε διεξοδικά το μέτρο της επιβολής του ειδικού τέλους επί των ακινήτων, τέλος που οι πολίτες καλούνται να το καταβάλλουν, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, και κατέληξε ομόφωνα στα παρακάτω συμπεράσματα – αποφάσεις:
«Θεωρεί το μέτρο άδικο και επιπλέον σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του νομικού κόσμου, το μέτρο αυτό είναι και παράνομο και αντισυνταγματικό.
Είναι συνέχεια της λεηλασίας που υπέστη το λαϊκό εισόδημα με τις αλλεπάλληλες περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά και τις φοροεπιδρομές, ολόκληρο τον προηγούμενο χρόνο. Γίνεται απαιτητό και από το ένα εκατομμύριο των ανέργων, από όσους βρίσκονται σε πλήρη εισοδηματική αδυναμία χωρίς να είναι καταγεγραμμένοι άνεργοι, το ίδιο και από μικροεπαγγελματίες με κλειστά μαγαζιά και επιχειρήσεις με ελάχιστο ή μηδενικό τζίρο και εισόδημα.
Ο τρόπος είσπραξης έχει όλα τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής βαρβαρότητας, που συνοδεύει την κυβερνητική πολιτική στο σύνολό της. Θα κόβουν το ρεύμα, αγαθό πρώτης και ζωτικής ανάγκης για την επιβίωση, σε οικογένειες με αρρώστους, μικρά παιδιά, υπερήλικες. Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτόν τον σύγχρονο καιάδα.
Η κοινωνία της πόλης μας, έχοντας δεχτεί ανελέητα πλήγματα εδώ και δύο δεκαετίες με την πλήρη αποδιάρθρωση της παραγωγικής της βάσης, βιώνει την σημερινή κρίση έχοντας ποσοστά ανεργίας και φτώχειας διπλάσια από τους πανελλαδικούς μέσους όρους. Ήδη πολλές οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τώρα τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, του νερού, του τηλεφώνου. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν με απόγνωση ένα μεροκάματο για να εξασφαλίσουν την διατροφή των παιδιών τους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίζει:

Καλεί τους δημότες σε ανυπακοή, σε άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και καταδικάζει την πολιτική της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ- ΝΔ -ΛΑΟΣ.
Απαιτεί την άμεση ανάκληση του ειδικού χαρατσιού.
Δίνει εντολή για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να προβεί σε επανασύνδεση με το τμήμα ηλεκτροφωτισμού, όπου γίνει διακοπή ρεύματος, της νομικής υπηρεσίας για αντιμετώπιση νομικών κυρώσεων κλπ. (!!)
Στηρίζει κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια και σε υποστήριξη όσων αρνούνται να τα πληρώσουν. Καλεί όλους τους κοινωνικούς φορείς να πρωτοστατήσουν στον αγώνα και στην έμπρακτη συμπαράσταση στον κάθε δημότη. Να συντονίσει την δράση του με άλλους δήμους.
Η απόφαση να κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό, στους αρμόδιους Υπουργούς και τη Διοίκηση της ΔΕΗ και να δημοσιοποιηθεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης».

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανυπακοή στο χαράτσι! Κανένας να μην πληρώσει το κοινωνικά βάρβαρο αυτό μέτρο!

Κανένας συμπολίτης μας να μη μείνει χωρίς ρεύμα! Εμποδίζουμε τις διακοπές ηλεκτροδότησης – επανασυνδέουμε το ρεύμα!

Οργανωνόμαστε στις λαικές συνελέυσεις στις γειτονιές (Πλ.Γεωργίου, Αγ.Σοφίας, Βραχνεικα, Σύνορα-Δούρου, Ανθούπολη – Αρκτικο διαμέρισμα, Παραλία, Κάτω αχαια, Άνω Πόλη και αλλού)!

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΕΗ (ΠΑΡΑΛΙΑ – ΠΛΗΣΙΟΝ ΒΕΣΟ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΠΑΡΟΧΕΣ!

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ! ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΟΙΚΑ!

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Υλικό για το χαράτσι απο τη Λαική Συνέλευση Παραλίας Πατρών

Paralia 18 Nov

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Θετική η απόφαση του Δημ.Συμβουλίου υπο την πίεση λαικού παράγοντα


Με την παρουσία δεκάδων συμπολιτών μας από τις όλο και αυξανόμενες λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς που γίνονται στην Πάτρα, από σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους,  το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει έμπρακτα τον αγώνα των δημοτών του. Συγκεκριμένα με την απόφαση που πάρθηκε στις 16/11 ο Δήμος θα στηρίξει παρέχοντας νομική και τεχνική κάλυψη στους δημότες που δεν έχουν αλλά και δεν θέλουν να πληρώσουν το άδικο και αντισυνταγματικό φόρο που θα έρθει σε κάθε νοικοκυριό μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα ψηφίστηκε πως σε περίπτωση που θα κόβεται το ρεύμα σε κάποιον δημότη θα μπορεί να προσφεύγει στο Δήμο και να του το επανασυνδέουν.

Οι δεκάδες πολίτες που ήμασταν εκεί αλλά και όσοι οργανώνονται βδομάδες τώρα σε κάθε γειτονιά της Πάτρας ξέρουμε πως πρέπει να εντείνουμε τον αγώνα μας απέναντι σε αυτή τη κατοχική κυβέρνηση. Ο αγώνας του Πολυτεχνείου μας δείχνει πως μόνη διέξοδος σε περιόδους χούντας είναι ο ξεσηκωμός και το τσάκισμα αυτών των καθεστώτων με τους αγώνες του λαού.

Ο αγώνας λοιπόν συνεχίζεται για να καταπέσει αυτός ο νόμος αλλά και κάθε νόμος που βάζει στο στόχο τις ζωές μας.

Τη Δευτέρα 21/11 στις 7π.μ κινητοποίηση έξω από τη ΔΕΗ, να είμαστε όλοι εκεί να σταματήσουμε κάθε προσπάθεια να γίνουν διακοπές ρεύματος σε σπίτια.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Κινητοποίηση στη ΔΕΗ απο τις Λαικές Συνελέυσεις

Μαζικότατη σήμερα η κινητοποίηση απο τις λαικές συνελέυσεις (Παραλία Πατρών, Πλ.Γεωργίου, Αγ.Σοφίας) στη ΔΕΗ! Οι κάτοικοι ανέβηκαν στο γραφείο του διευθυντή οπου του διατύπωσαν την άρνηση τους να πληρώσουν το χαράτσι και την απόφαση τους να αντισταθουν σε κάθε απόπειρα διακοπής του ηλ.ρέυματος!


Επόμενη δράση η μαζική παράσταση στο Δημοτικό συμβούλιο στις 16/11 στις 14:30 στου "Λαδόπουλου" (Ακτή Δυμαίων, Γραφεία Πολιτιστικής)!


Όλοι στις συνελέυσεις στις γειτονιές και πλατείες!


Παραλία Πατρών Τετάρτη 17:00
Βραχνείκα Παρασκευή 18:00
Αγ.Σοφία Σάββατο 17:00
Πλ.Γεωργίου Κυριακή 19:00
Παντοκράτωρας (Άνω Πόλη) Δευτέρα 18:00

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση λαικής συνέλευσης Παραλίας Πατρών

Σήμερα Σάββατο μαζέψαμε λογαριασμούς ΔΕΗ και υπογραφές διαμαρτυρίας. Μαζεύτηκαν 150 λογαριασμοί και καμία 50αρα υπογραφές. 

Την Δευτέρα 14/11 στις 11:00 με αυτοκινητοπορεία πάμε στην ΔΕΗ (θα φτάσουμε στις 12:00). Συναντιόμαστε με τους εργαζόμενους ζητάμε την στήριξη τους και τους ζητάμε να μας δώσουν τις λίστες με τους εργολάβους και τις λίστες με τα ονόματα - διευθύνσεις προς διακοπή. Δηλώνουμε τέλος στον προιστάμενο ότι η γειτονιά της Παραλίας δεν χρωστά, δνε πληρώνει δεν πουλά!!!

• Δεν πληρώνουμε κανέναν λογαριασμό μέχρι να πάρουν πίσω το Χαράτσι
• δεν τρομοκρατούμαστε. Ενωμένοι θα νικήσουμε και θα ανατρέψουμε το χαράτσι και την παράνομη κυβέρνηση.
• περιφρούμε τις γειτονιές μας. Κάθε συνεργείο που θα πάει να κόψει το ρεύμα θα θεωρείται παράνομο και θα το σταματάμε

θα νικήσουμε, όλοι μαζί τους ανατρέπουμε!
Παράνομη η κυβέρνηση, το χαράτσι τους όχι ο λαός

Επιτροπή αγώνα Παραλίας (Πάτρας)

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ & ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Η μαζική και δυναμική εμφάνιση του κόσμου στην 48ωρη απεργία και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πυροδότησε όλη αυτή την αναταραχή που παρακολουθούμε την τελευταία εβδομάδα. Είναι ακόμη άγνωστο ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση «συναίνεσης» που θα κληθεί να εφαρμόσει τα ήδη ψηφισμένα μέτρα και να περάσει νέα όπως προκύπτουν από την λεγόμενη «συμφωνία της 27ης Οκτώβρη», όμως είναι σίγουρο ότι η προσπάθεια  υλοποίησης της πολιτικής αυτής συνεχίζεται με τρόπο δυσβάσταχτο για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

Μέσα σε συνθήκες λιτότητας,  περικοπών, ανεργίας, φτώχειας και κοινωνικής εξαθλίωσης έρχεται ένα ακόμα χαράτσι. Το «τέλος ακινήτων» καλείται να πληρωθεί μαζί με τους λογαριασμούς ρεύματος και μάλιστα με τρόπο εκβιαστικό και με καθεστώς τρομοκρατίας. Οι πάροχοι υποχρεώνονται από εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών να εισπράξουν άμεσα την 1η δόση του χαρατσιού και σε διαφορετική περίπτωση να προχωρήσουν σε διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Το συγκεκριμένο μέτρο είναι παράνομο, αντισυνταγματικό και κυρίαρχα κοινωνικά άδικο.

Συγκεκριμένα:
1. Ορίζει, παράνομα, ιδιώτες (ΔΕΗ, άλλοι πάροχοι) ως εισπράκτορες δημόσιων εσόδων. Επιπλέον τους αναγκάζει να επιβάλλουν ποινή διακοπής χωρίς να έχουν καμιά τέτοια νόμιμη αρμοδιότητα.
2. Με εκβιαστικό τρόπο επιδιώκεται η είσπραξη παράνομων εσόδων με την απειλή απώλειας ενός σημαντικού για την επιβίωση και τον πολιτισμό κοινωνικού αγαθού, του ηλ.ρεύματος.
3. Φορολογεί, κατά παράβαση του συντάγματος, εκ νέου και με τρόπο άνισο, πολίτες και στρέφεται ενάντια στο κοινωνικό σύνολο, βάζοντας πάνω από την επιβίωση του λαού την πληρωμή ενός απεχθούς χρέους προς τους δανειστές της χώρας.

Απέναντι σε αυτά υπάρχουν ήδη έντονες αντιδράσεις, είτε από δήμους ανά την Ελλάδα, είτε από συνελεύσεις – επιτροπές κατοίκων, είτε από συλλόγους – σωματεία – φορείς. Αντίστοιχα κι εμείς σαν συλλογικοί φορείς δηλώνουμε την ολόπλευρη στήριξη στην αντίσταση του κόσμου και αποφασίζουμε να μην αναγνωρίσουμε τη δυνατότητα της ΔΕΗ και άλλων παρόχων, με την εντολή της πολιτείας, να εισπράττει αυτό το χαράτσι και ακόμα περισσότερο να προχωρά σε διακοπή της παροχής ρεύματος σε όσους αδυνατούν ή αρνούνται να το πληρώσουν. Το ρεύμα, το νερό και άλλα κοινωνικά αγαθά απαραίτητα για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται ως μέσο εκβιασμού για την είσπραξη φόρων. Η στέρηση τέτοιων αγαθών συνιστά, ιδιαίτερα εν μέσω χειμώνα και οικονομικής ανέχειας, πράξη απάνθρωπη που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία ευπαθών κοινωνικών ομάδων (υπερήλικες, παιδιά, ασθενείς).

Καλούμε:
1. Τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νεολαία, όλο τον κόσμο να αρνηθεί την πληρωμή αυτού του άδικου και αντισυνταγματικού χαρατσιού και να οργανώσει την αντίσταση του σε πλατείες, γειτονιές, χώρους δουλειάς.
2. Τους Δήμους της περιοχής να αντιδράσουν έμπρακτα, να σταθούν στο πλευρό του κόσμου και να συνδράμουν με τις υπηρεσίες τους (νομικές, τεχνικές, διοικητικές) στο μπλοκάρισμα και την αντίσταση απέναντι σε αυτή την ηθικά παράνομη και κοινωνικά επικίνδυνη ρύθμιση.
3. Σε μαζική παράσταση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 16/11 ώστε να πάρει απόφαση ανάλογη με αυτή υπόλοιπων δήμων ανά την Ελλάδα.
4. Σε πορεία αμέσως μετά στο κέντρο της πόλης για να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας σε αυτό το μέτρο αλλά και στο σύνολο αυτής της πολιτικής που εξαθλιώνει το λαό και ξεπουλάει τη χώρα.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011


ΤΡΙΚΑΚΙ ΓΙΑ ΔΕΗ 8.11